breaking news

Vier gevechten bekend gemaakt voor UFC Minneapolis inclusief Formiga vs. Benavidez 2

April 11th, 2019 | by Marcel Dorff
Vier gevechten bekend gemaakt voor UFC Minneapolis inclusief Formiga vs. Benavidez 2
UFC
0

De UFC heeft liefst vier gevechten bekend gemaakt voor het UFC on ESPN 4 evenement in Minneapolis, Minnesota op 29 Juni 2019. Allereerst staat er een rematch gepland in de Flyweight divisie tussen Jussier Formiga en Joseph Benavidez voor de #1 contenderspot in de Flyweight divisie. Eveneens zien we ook “The Crochet Boss” Maurice Greene in actie. Hij neemt het op in de Heavyweight divisie tegen Junior Albini. De Amerikaan Drew Dober treft in de Lightweight divisie Marco Polo Reyes. En tot slot maakt Vinicius Moreira zijn opwachting in de Light-Heavyweight divisie tegen nieuwkomer Roman Dolidze. Alle gevechten vinden plaats in het Target Center.

Lees hieronder meer info over de atleten.

Jussier Formiga vs. Joseph Benavidez

Jussier Formiga (MMA 23-5/UFC 9-4) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts vier van in totaal elf gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die vier verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez, Henry Cejudo en Ray Borg allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Phoenix in Januari 2017 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Tijdens UFC Fight Night 107 mocht hij het laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen. Maar ook ditmaal, in weer een soort van Title-Eliminator had Formiga geen geluk. Ray Borg was erg goed voorbereid en sleepte de overwinning in de wacht. Hierdoor bleef Formiga voorlopig uit zicht van een titelgevecht. Formiga nam vervolgens een gevecht aan tijdens UFC Saitama tegen de Japanner Ulka Sasaki. Formiga was duidelijk de sterkere vechter en versloeg Sasaki via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Formiga wist daar in Februari 2018 nog eens een spectaculaire overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC 221 in Perth, Australië versloeg Formiga de Amerikaan Ben Nguyen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens werd Formiga in Oktober 2018 gematcht tegen Sergio Pettis. Formiga gebruikte zijn BJJ zoals altijd uitstekend en won een vrij eenzijdige partij via Unanimous Decision. Formiga kreeg vervolgens in Maart 2019 te maken met zijn ongeslagen landgenoot Deiveson Alcantara Figueiredo. Formiga was echter wederom sterk met zijn BJJ en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Joseph Benavidez (MMA 27-5/UFC 14-3) kwam na de fusie van de WEC met de UFC de organisatie binnen. Benavidez vocht destijds nog op Bantamweight aangezien de Flyweight divisie in de UFC nog niet bestond. Na twee overwinningen op Ian Loveland en Eddie Wineland stapte Benavidez over naar de Flyweight divisie. De UFC had een ”4-men tournament” opgezet. De winnaar zou zich de UFC Flyweight Kampioen mogen noemen. Benavidez versloeg in de halve finale de Japanner Yasuhiro Urushitani via TKO in de tweede ronde. Dit leverde Benavidez een titelgevecht op tegen de winnaar van de andere halve finale : Demetrious Johnson. In een zeer competitief gevecht gaven twee judges uiteindelijk het gevecht aan Johnson die na vijf rondes via Split Decision won en dus Kampioen werd. Benavidez kwam sterk terug en versloeg Ian McCall, Darren Uyenoyama en topcontender Jussier Formiga in Brazilië via TKO in de eerste ronde. De UFC plande een tweede gevecht in tussen Benavidez en Johnson. Ditmaal wist Johnson vroeg in de eerste ronde Benavidez via een spectaculaire KO te verslaan. Dit was in 2013. Sindsdien is Benavidez ongeslagen in de UFC en heeft hij een winstreak van zes gevechten. Benavidez versloeg onder meer Tim Elliott, John Moraga, Dustin Ortiz, Ali Bagautinov en in December 2016 Henry Cejudo via Split Decision. Echter weigert UFC President Dana White een derde gevecht tussen Johnson en Benavidez in te plannen. Hierdoor is Benavidez duidelijk de een na beste van de divisie, maar zal hij zo lang Johnson Kampioen is geen titelgevecht krijgen (althans zo lijkt het). Benavidez zou terugkeren begin 2017 tegen Ben Nguyen, maar raakte geblesseerd. Benavidez keerde pas in Juni 2018 terug tijdens UFC 225 tegen Sergio Pettis. Na een matig begin leek Benavidez in de tweede en derde ronde beter voor de dag te komen. Echter verloor de voormalig titeluitdager via een controversiële Split Decision. Benavidez werd vervolgens ingepland tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Ray Borg. Echter werd het gevecht enkele dagen van te voren gecanceld omdat Borg niet door de medische keuring kwam. Benavidez werd vervolgens drie weken later ingepland tijdens de TUF 28 Finale tegen Alex Perez. Benavidez won het gevecht via TKO in de eerste ronde en verdiende daarmee ook de Performance of the Night bonus. Benavidez zou het vervolgens opnemen tegen Deiveson Alcantara Figueiredo tijdens UFC 233 in Anaheim. Echter werd het evenement gecanceld en werd er geen nieuwe datum voor het gevecht gevonden. Benavidez werd vervolgens ingepland tegen Dustin Ortiz. Beide vechters vochten een aantal jaren eerder al eens tegen elkaar. Toen was Benavidez duidelijk de bovenliggende partij. Ditmaal was het gevecht meer in evenwicht, echter ging wederom de overwinning via Unanimous Decision naar Benavidez.

Embed from Getty Images

Maurice Greene vs. Junior Albini

Maurice Greene (MMA 7-2/UFC 2-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2012 zijn Pro-MMA debuut maakte bij de Flawless FC organisatie. Greene won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Ed Carpenter. Na vervolgens verloren te hebben van Dan Charles kwam Greene eenmaal uit voor de King of the Cage organisatie. Daar pakte hij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde de overwinning tegen Kevin Asplund. Na vervolgens een succesvol debuut te hebben gemaakt voor de Legacy FC organisatie met een 25 seconden KO tegen Zach Thumb zou Greene vechten voor de nieuwe LFA organisatie. Daar won hij wederom via Triangle Choke Submission in de eerste ronde tegen Jermaine McDermott. Vervolgens zou Greene bij een andere organisatie van Parnell Davis winnen om vervolgens terug te keren bij LFA en voor de titel te vechten tegen Kampioen Jeff Hughes. Greene verloor via Unanimous Decision. Vervolgens deed “The Crochet Boss” auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Greene werd als een van de favorieten toegelaten. Tijdens zijn kwartfinale partij maakte Greene zijn “hype” waar door Przemyslaw Mysiala te verslaan via KO in de eerste ronde. Greene liet vervolgens weten dat hij tegen Juan Espino wilde vechten. Greene kreeg zijn gewenste gevecht echter liep de uitkomst voor de Amerikaan anders dan hij had gehoopt. Espino sloeg Greene vroeg in de eerste ronde knockdown en versloeg hem via Rear Naked Choke Submission. Greene mocht vervolgens tijdens de Prelims van de TUF 28 Finale proberen zich te revancheren tegen de ongeslagen Michel Batista. Greene vocht sterk en won zijn officiële UFC debuut via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens pakte Greene in Maart 2019 een short notice gevecht tijdens UFC Wichita tegen Jeff Hughes. Hughes versloeg Greene een jaar eerder bij de LFA organisatie. Echter wist Greene in de UFC zich te revancheren en via Split Decision ditmaal wél Hughes te verslaan.

Embed from Getty Images

Junior Albini (MMA 14-5/UFC 1-3) maakte in Juli 2017 zijn UFC debuut. De Braziliaan nam het tijdens UFC Long Island op tegen Timothy Johnson. Albini wist Johnson in de eerste ronde KO te slaan en verdiende daarmee ook de Performance of the Night bonus. Albini traint bij Astra Fight Team in Brazilië. Hij staat bekend om zijn allround MMA game en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. Albini vocht vooral voor de Aspera FC organisatie waar hij zijn vijf partijen allemaal wist te winnen. In Mei 2016 vocht Albini voor de Aspera FC Heavyweight titel. Deze werd via TKO in de derde ronde gewonnen tegen de ongeslagen Tiago Cardoso. Drie maanden later verdedigde Albini met succes zijn belt tegen Jose Rodrigo Guelke. Het gevecht eindigde in een Unanimous Decision overwinning voor Albini. Albini die nadat hij van Timothy Johnson won een winstreak had van tien partijen, moest het opnemen tijdens UFC Norfolk in Oktober 2017 tegen Andrei Arlovski. Albini verloor het gevecht van de MMA veteraan via Unanimous Decision. Een gevecht waar nog lang over werd nagesproken. Niet zozeer over het gevecht zelf, als wel over het broekje van Albini dat er uitzag als een luier. Albini kon ook in zijn daarop volgende gevecht niet overtuigen. Tijdens UFC 224 in Mei 2018 verloor Albini van de Russische Submission wizard Alexey Oleynik via Ezekiel Choke Submission in de eerste ronde. Albini zou vervolgens vechten tijdens UFC Fortaleza tegen Dmitry Sosnovskiy, echter was de Rus nog herstellende van een blessure waarna Jairzinho Rozenstruik de tegenstander werd. Na een sterk begin van Albini ging het in de tweede ronde compleet mis. Albini werd gefinisht via TKO door Rozenstruik en heeft nu drie gevechten achter elkaar verloren in de UFC.

Embed from Getty Images

Drew Dober vs. Marco Polo Reyes

Drew Dober (MMA 18-8-0-1/UFC 6-5-0-1) gaat al een tijdje mee in de UFC, en wisselt goede prestaties af met mindere. Zo versloeg Dober voormalig WEC kampioen Jamie Varner, en wist hij Scott Holtzman en Jason Gonzalez te verslaan. Dober verloor in de UFC van Efrain Escudero, Sean Spencer, Olivier Aubin-Mercier en Nick Hein. Zijn ”verlies” tegen Leandro Silva werd omgezet in een No-Contest nadat de dienstdoende scheidsrechter zijn fout voor de Athletic Commission had toegegeven. Dober werd in Juli 2017 ingepland tegen Josh Burkman. Dober wist Burkman in de eerste ronde via KO te stoppen en de overwinning te pakken. Dober wist vervolgens tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 opnieuw te winnen. Ditmaal was in een Fight of the Night performance Frank Camacho de tegenstander. Dober won via Unanimous Decision. Die goede lijn wist Dober door te zetten tijdens UFC Boise in Juli 2018. Via Unanimous Decision werd Jon Tuck verslagen. Dober kreeg vervolgens een goede kans om zich in de Top 15 van de divisie te vechten. Tijdens UFC Wichita in Maart 2019 nam hij het op tegen Beneil Dariush. Na een goede eerste ronde ging het echter fout in de tweede ronde en verloor Dober via Armbar Submission.

Embed from Getty Images

Marco Polo Reyes (MMA 8-5/UFC 4-2) kwam via TUF Latin America 2 de UFC binnen. Tijdens dat seizoen van TUF haalde Polo Reyes de halve finale, maar moest zijn meerdere erkennen in Horacio Gutierrez. Ondanks dit verlies (telt niet mee voor het Pro-Record) mocht Polo Reyes toch vechten, en wel op de Prelims van de TUF Latin America 2 Finale. Met een schitterende KO in de eerste ronde tegen Cesar Arzamendia wist Polo Reyes zijn UFC debuut glansrijk af te sluiten. De KO leverde hem een Performance of the Night bonus van $50.000 op. In zijn tweede gevecht voor de organisatie vocht Polo Reyes tegen Dong Hyun Kim II (niet te verwarren met de Welterweight vechter). In de allereerste Prelim van de avond gaven beide mannen een absolute show weg. Over en weer werden er klappen uitgedeeld, maar niemand leek op te geven. Totdat Polo Reyes in de derde ronde Kim perfect raakte. Opnieuw een KO overwinning en ditmaal kregen beiden de Fight of the Night bonus van $50.000 per persoon. Iets wat voor een allereerste prelim zéér opmerkelijk is, maar het was meer dan verdiend. Reyes mocht voor zijn derde UFC gevecht in zijn thuisland Mexico opdraven tegen Jason Novelli. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Reyes die er met de Split Decision winst vandoor ging. Vervolgens werd de Mexicaan tijdens UFC 211 aan James Vick gekoppeld. Vick bleek een maatje te groot en bracht Reyes zijn eerste verliespartij binnen de organisatie toe via TKO in de eerste ronde. Reyes wist echter in zijn daarop volgende partij zijn eerder nog stijgende lijn weer te grijpen. Tegen Matt Frevola werd in Januari 2018 gewonnen via KO in de eerste ronde. Reyes kreeg hiervoor de Performance oof the Night bonus. Reyes werd vervolgens zes maanden geschorst na een USADA overtreding. Hierdoor keerde de Mexicaan in Februari 2019 pas terug in de Octagon. Tijdens UFC Praag was echter Damir Hadzovic via TKO in de tweede ronde te sterk. Reyes traint inmiddels al een tijdje bij Alliance MMA samen met voormalig UFC Bantamweight Kampioen Dominick Cruz.

Embed from Getty Images

Vinicius Moreira vs. Roman Dolidze

Vinicius Moreira (MMA 9-2/UFC 0-1) (in Brazilië beter bekend als Vinicius Mamute) is een vechter die sinds 2015 te vinden is in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan staat te boek als een van de meest veel belovende vechters in Brazilië. Na vier overwinningen in het regionale circuit en een titel op zak vocht Mamute voor het bekende Shooto. Helaas verloor Mamute deze wedstrijd en bleef het ook bij een partij. Bij de SFL organisatie herpakte Mamute zich met vier overwinningen binnen een maand tijd waaronder een overwinning tegen de sterke Jason Radcliffe. Mamute werd uitgenodigd door de UFC om mee te doen aan de Braziliaanse versie van de DWTNCS. Mamute versloeg landgenoot John Allan via Triangle Choke Submission in de tweede ronde en dwong een contract af bij de UFC. Mamute debuteerde vervolgens tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de ongeslagen Alonzo Menifield. Mamute had weinig in te brengen en verloor via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Roman Dolidze (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Georgische MMA vechter die traint in Oekraïne. Dolidze begon zijn Pro-MMA carrière in 2016 bij de West Fight organisatie in Odessa. Daar wist hij zijn eerste partij gelijk te winnen door Alexander Kovbel binnen een minuut via Heel Hook Submission te stoppen. Vervolgens maakte Dolidze de overstap naar de WWFC organisatie. Daar zou Dolidze ook zijn grootste successen boeken. In nog geen zes maanden tijd won Dolidze drie gevechten allemaal in de eerste ronde. Hierdoor mocht hij in Juni 2018 voor de vacante titel vechten tegen Eder de Souza. Dolidze won in de tweede ronde via KO. Vervolgens verdedigde de Georgiër zijn titel tegen Michal Pasternak. Via een Spinning Back Fist KO in de derde ronde werd gewonnen. Vervolgens kondigde Dolidze via Social Media aan een contract bij de UFC te hebben getekend. Dolidze zou in eerste instantie zijn debuut maken tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 tegen Gadzhimurad Antigulov. Echter had de Georgiër visumproblemen waardoor hij van het gevecht werd gehaald.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »