breaking news

Zware jongens in Chicago : Rashad Coulter vs. Allen Crowder tijdens UFC 225

February 26th, 2018 | by Marcel Dorff

De UFC kondigde zojuist via de Chicago Tribune aan dat Heavyweights Rashad Coulter en Allen Crowder tegen elkaar zullen vechten tijdens UFC 225. Beide mannen treffen elkaar op 9 Juni 2018 in het United Center te Chicago, Illinois. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Rashad Coulter (MMA 8-3/UFC 0-2) maakt in Mei 2017 op ”10 days notice” zijn UFC debuut tegen Chase Sherman. In een zeer spectaculair gevecht moest Coulter uiteindelijk in de derde ronde zijn meerdere erkennen in Sherman die er met de TKO overwinning vandoor ging. Beide mannen kregen voor hun gevecht wel de Fight of the Night bonus. Helaas voor Coulter kon hij ook in zijn tweede partij niet zijn eerste overwinning pakken in de Octagon. Tijdens UFC Sydney in November 2017 vocht Coulter tegen de ongeslagen Tai Tuivasa. Tuivasa wist Coulter via een Flying Knee zwaar KO te trappen in de eerste ronde. Coulter vocht voordat hij de UFC binnenkwam onder meer voor organisaties als LFA, Bellator MMA en Legacy FC. Coulter wist al zijn acht overwinningen voortijdig te beslissen. Coulter had voor zijn gevecht tegen Sherman een KO ratio van 100% en een winstreak van vijf gevechten. In 2016 wist Coulter bij de Xtreme Knockout organisatie de Heavyweight Titel te pakken.

Allen Crowder (MMA 9-3-0-1/UFC 0-1-0-0) deed mee aan de ”Dana White’s Tuesday Night Contender Series”. In de achtste en laatste week nam Crowder het op tegen Dontale Mayes. In een zeer matig gevecht wist Crowder uiteindelijk de uitgeputte Mayes te verslaan via TKO in de laatste minuut van het gevecht. Tot verbazing van veel mensen kreeg Crowder een contract door de UFC aangeboden. Dana White zei dat de Heavyweight divisie nieuw bloed nodig had en hij daarom tot deze keus kwam. Crowder was vooral bekend in het regionale circuit van North Carolina. Daar was hij ook de Next Fight Level Club Kampioen. Crowder maakte tijdens UFC 218 in Detroit zijn officiële debuut voor de organisatie tegen Justin Willis. Crowder ging zwaar KO in de eerste ronde, en kan een overwinning erg goed gebruiken.

Comments are closed.

Translate »