breaking news

Zviad Lazishvili vs. Jonathan Martinez completeert 14-fight UFC card op zaterdag

October 20th, 2021 | by Marcel Dorff
Zviad Lazishvili vs. Jonathan Martinez completeert 14-fight UFC card op zaterdag
UFC
0

Lang was het onduidelijk of Jonathan Martinez op de aanstaande UFC card zou vechten. De Bantamweight zat zonder tegenstander nadat Aaron Phillips moest afzeggen. Martinez zal nu zijn opwachting gaan maken tegen de ongeslagen LFA kampioen Zviad Lazishvili over drie dagen. Beide vechters treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas. MMA Ideas wist de partij te melden, wij kunnen bevestigen dat de contracten zijn getekend.

Jonathan Martinez (MMA 14-4/UFC 4-3) is een vechter die uitkomt voor Different Breed MMA in Texas. Martinez begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de C3 Fights organisatie. Zijn debuut won hij in de derde ronde tegen Archie Lowe via KO. Hierop volgden in een tijdsbestek van iets meer dan een jaar nog zeven overwinningen. Onder meer Carlos Vergara en Ryan Hollis werden verslagen. Martinez vocht vervolgens bij de Legacy FC organisatie tegen huidig UFC vechter Matt Schnell. Martinez verloor in de tweede ronde via diskwalificatie na een illegale knietechniek. Hiermee brak hij zijn winstreak van acht en was hij niet langer ongeslagen. In 2016 maakte Martinez vervolgens zijn debuut voor de Combate Americas organisatie. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd op een overtuigende manier afgerekend met Jesse Cruz. In September 2017 werd vervolgens Randy Hinds verslagen. Eveneens via Armbar Submission in de eerste ronde. Martinez maakte vervolgens tijdens UFC Moncton in Oktober 2018 op short notice zijn UFC debuut tegen Andre Soukhamthath. Martinez bood goed tegenstand maar kwam uiteindelijk te kort via Unanimous Decision. Martinez keerde vervolgens terug in de Bantamweight divisie. Tijdens UFC 234 in Februari 2019 vocht hij in Melbourne tegen de Chinees Wuliji Buren. Martinez was sterker en won via Unanimous Decision. En daar zou hij in Juli 2019 een nieuwe overwinning aan toevoegen. Tijdens UFC Sacramento won Martinez via een spectaculaire KO in de derde ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Martinez werd vervolgens in Februari 2020 gekoppeld aan Andre Ewell. Martinez verloor de partij via een controversiële Split Decision. Echter wist hij in Augustus 2020 via een spectaculaire TKO in de derde ronde te winnen van Frankie Saenz. Twee maanden later wist Martinez te imponeren door de Braziliaan Thomas Almeida via Unanimous Decision te verslaan. Helaas voor Martinez kon hij die goede lijn in Maart 2021 niet voortzetten. Via KO in de tweede ronde was Davey Grant te sterk. Martinez zou vervolgens in September 2021 vechten tegen Nathaniel Wood. Echter raakte Wood geblesseerd en zou werd vervangen door Marcelo Rojo. Helaas moest Martinez vervolgens een dag voor het gevecht afzeggen na een slechte weight-cut. Een maand later pakte Martinez een short notice partij aan tegen Aaron Phillips. Echter moest Phillips zich terugtrekken en werd Zviad Lazishvili de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Zviad Lazishvili (MMA 12-0/UFC 0-0) is een Georgische MMA vechter die zijn carrière startte in 2011. Lazishvili bouwde tussen 2011 en 2015 een record op van 10-0 in het Georgische MMA circuit. Na vervolgens ruim vier jaar zonder partij dook hij op in 2019 bij de LFA organisatie tegen Josh Huber. Lazishvili won de partij via Unanimous Decision en kreeg gelijk een titelgevecht aangeboden tegen Ricky Steele. Lazishvili kroonde zich in September 2020 tot LFA kampioen door Steele via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Een jaar later tekende Lazishvili bij de UFC om het op short notice op te nemen tegen Jack Shore. Echter blesseerde Lazishvili zich vlak voor de partij en moest hij zijn debuut uitstellen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »