breaking news

Zuid-Amerikaans onderonsje tussen Claudio Puelles en Marcos Mariano tijdens UFC Mexico City

August 1st, 2019 | by Marcel Dorff
Zuid-Amerikaans onderonsje tussen Claudio Puelles en Marcos Mariano tijdens UFC Mexico City
UFC
0

De Peruviaan Claudio Puelles keert op 21 September 2019 terug in de Octagon. Tijdens UFC Mexico City stuit hij op de Braziliaan Marcos Mariano in de Lightweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Arena Ciudad de Mexico op de Preliminary Card. Het gevecht maakt deel uit van UFC Fight Night 159. Het Peruviaanse El Comercio maakte het gevecht bekend.

Claudio Puelles (MMA 8-2/UFC 1-1) kwam via TUF Latin America 3 eind 2016 de UFC binnen. Puelles wist de finale te halen van het toernooi. Puelles kwam uit voor Team Liddell. De Peruviaan versloeg in de eliminatie ronde Jose Davis Flores via TKO in de tweede ronde. Vervolgens versloeg hij Pablo Sabori via een Submission in de eerste ronde, om zo door te stoten naar de halve finale. Hier rekende af met Marcelo Rojo via Unanimous Decision. Tijdens de Finale vocht Puelles tegen de Mexicaan Martin Bravo. Bravo, een ongeslagen vechter op dat moment behield die status door Puelles in de tweede ronde via TKO te stoppen. Puelles zou vervolgens tijdens UFC 214 in Juli 2017 zijn terugkeer in de Octagon maken tegen Sage Northcutt, echter raakte hij geblesseerd waardoor hij de partij niet zou kunnen vechten. Puelles maakte vervolgens wel zijn opwachting tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen Felipe Silva. Puelles stond ver achter op de scorecards echter wist hij in de derde ronde uit het niets een Kneebar Submission te finishen. Hiermee pakte hij zijn eerste overwinning in de UFC en de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Marcos Mariano (MMA 6-5/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2014 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Mariano debuteerde met een verlies, maar wist in zijn tweede gevecht de sterke Ary Farias via Split Decision te verslaan. Na vervolgens ook van Rafael Speranza gewonnen te hebben verloor Mariano tweemaal achter elkaar. Hierna wist hij een stijgende lijn te pakken en won hij drie gevechten op rij waaronder een overwinning tegen Diego Cabral. Na vervolgens verloren te hebben van Alan Francis in Oktober 2017 vocht Mariano een jaar niet. Bij zijn terugkeer pakte hij een overwinning tegen Alessandro Taiete de Matos. Mariano werd vervolgens gecontracteerd door de UFC. Hij maakte zijn debuut tijdens UFC 234 in Melbourne tegen Lando Vannata. Vannata had weinig moeite met de Braziliaan en finishte hem in de eerste ronde via een Kimura Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »