breaking news

Zubaira Tukhugov treft ongeslagen debutant Lerone Murphy tijdens UFC 242 in Abu Dhabi

August 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Zubaira Tukhugov treft ongeslagen debutant Lerone Murphy tijdens UFC 242 in Abu Dhabi
UFC
0

Het heeft een hele tijd geduurd, maar de UFC heeft eindelijk een tegenstander weten te vinden voor Zubaira Tukhugov. De Tsjetsjeen liet een paar maanden geleden al weten te vechten tijdens UFC 242 in Abu Dhabi, VAE. Echter wist de UFC geen opponent te vinden. Met nog slechts drie weken te gaan tot “Fight Night” heeft de UFC de ongeslagen Lerone Murphy gecontracteerd. Hij neemt het op 7 September 2019 op tegen Zubaira Tukhugov in de Featherweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden in de “Du Arena” op Yas Island. De Russische journalist Igor Lazorin wist eerder te melden dat de onderhandelingen in gang waren gezet.

Zubaira Tukhugov (MMA 18-4/UFC 3-1) is een Tsjetsjeense vechter die sinds 2010 te vinden is in het professionele MMA circuit. Tukhugov staat bekend om zijn spectaculaire vechtstijl en wist in drie jaar tijd een record op te bouwen van 15-3. Op een na vonden alle partijen plaats in Rusland. Tukhugov wist onder meer sterke vechters als Kuat Khamitov, Rasul Shovhalov en Vaso Bakocevic aan zijn zegekar te binden. Tukhugov op dat moment trainend bij Tiger Muay Thai in Wenen onder leiding van voormalig UFC Lighweight contender Roger Huerta kreeg een UFC contract aangeboden. Tukhugov maakte in Februari 2014 zijn UFC debuut in Brazilië tegen de ongeslagen Douglas Silva de Andrade. Tukhugov, zware underdog in de partij, vocht erg sterk en nam een meer dan verdiende Unanimous Decision mee terug naar huis. Eind 2014 werd Tukhugov vervolgens gematcht met Ernest Chavez tijdens UFC Stockholm. Tukhugov bleek een maatje te groot en finishte het gevecht laat in de eerste ronde via TKO. Echter keerde Tukhugov vanwege een aanhoudende ribblessure pas in December 2015 weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Las Vegas werd Phillipe Nover via Split Decision verslagen. Tukhugov vocht vervolgens in Mei 2016 tegen de op dat moment ongeslagen Renato Moicano. Ditmaal zat Tukhugov aan de verkeerde kant van de score en verloor via Split Decision. Tukhugov zou vervolgens zijn terugkeer maken tijdens UFC Albany in December 2016 tegen Tiago Trator. Echter werd Tukhugov vanwege een overtreding van de USADA regels van het gevecht gehaald. De Tsjetsjeen werd twee jaar geschorst. Die schorsing liep eind September 2018 af. Tukhugov werd vervolgens ingepland tegen Artem Lobov tijdens UFC Moncton in Oktober 2018. Echter haalde de UFC de Tsjetsjeen van het gevecht na ongeregeldheden na afloop van het titelgevecht tussen zijn teamgenoot Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor. Tukhugov werd geschorst vanwege zijn aandeel in het conflict.

Embed from Getty Images

Lerone Murphy (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en neemt zijn ongeslagen record de Octagon in.

Afbeeldingsresultaat voor lerone murphy

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »