breaking news

Zu Anyanwu vecht op ”7 days notice” tegen Justin Ledet tijdens UFC Pittsburgh

September 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Eric Kowal van MyMMANews.com heeft weten te achterhalen dat Zu Anyanwu aankomende zaterdag zal aantreden tijdens UFC Fight Night 116 in Pittsburgh, Pennsylvania. Anyanwu zal het opnemen tegen Justin Ledet in de Heavyweight divisie. Ledet zat zonder tegenstander nadat Dmitriy Sosnovskiy om vooralsnog onbekende redenen moest afzeggen. De Octagon van de PPG Paints Arena zal het strijdtoneel zijn voor dit gevecht dat de Main Card zal openen.

Justin Ledet (MMA 8-0-0-1/UFC 2-0-0-0) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari van dit jaar opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst, en zou opnieuw ingepland worden tegen Sosnovskiy. Echter is Sosnovskiy door onbekende redenen niet in staat om te vechten en zal worden vervangen door Zu Anyanwu. Ledet heeft vijf submission overwinningen op zijn naam staan, en twee KO overwinningen. In Mei 2016 (zijn laatste gevecht voordat hij naar de UFC kwam) eindigde in een No-Contest door een onopzettelijke ”eye-poke”.

Azunna Anyanwu (MMA 14-4/UFC 1-0), in de MMA wereld bekend als Zu Anyanwu vecht sinds 2010 Pro-MMA. De Amerikaan van Nigeriaanse afkomst maakte vooral furore in de Cage Fury Fighting Championships organisatie, kortweg CFFC. Anyanwu pakte daar al in zijn achtste Pro-MMA gevecht, en de tweede voor de organisatie de Heavyweight titel. Deze titel verloor hij tweemaal, maar wist de belt ook steeds weer te heroveren. Na vier overwinningen op rij werd Anyanwu uitgenodigd voor de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Daar nam hij het tijdens Week 1 op tegen CES MMA vechter Greg Rebello. Anyanwu wist in de tweede ronde Rebello met een zeer harde stoot te vellen en zo de overwinning te pakken. Tot verbazing van velen werd Anyanwu geen contract aangeboden door de UFC. Anyanwu was zelf ook verbaasd en leek zijn heil ergens anders te moeten gaan zoeken. Met het uitvallen van Dmitriy Sosnovskiy heeft de UFC alsnog Anyanwu een contract gegeven. En mag hij gaan proberen de ongeslagen Justin Ledet op ”7 days notice” te verslaan.

Comments are closed.

Translate »