breaking news

Zhenhong Lu krijgt na uitvallen Mike Grundy kans op revanche tegen Movsar Evloev in Shenzhen

August 23rd, 2019 | by Marcel Dorff
Zhenhong Lu krijgt na uitvallen Mike Grundy kans op revanche tegen Movsar Evloev in Shenzhen
UFC
0

De Chinese MMA vechter Zhenhong Lu zal op 31 Augustus 2019 zijn UFC debuut gaan maken. Lu valt op short notice in voor Mike Grundy en treft een oude bekende in Movsar Evloev tijdens UFC Fight Night 157 in Shenzhen, China. Beide mannen stonden vier jaar geleden al eens tegenover elkaar tijdens een M-1 Global evenement. Toen was Evloev de sterkste. Het gevecht tussen Lu en Evloev zal plaatsvinden tijdens de Preliminary Card. Red Fury MMA maakte melding dat het gevecht in onderhandeling was, wij weten te melden dat de contracten inmiddels getekend zijn.

Movsar Evloev (MMA 11-0/UFC 1-0) is een vechter die afkomstig is uit Ingoesjetië, een autonome republiek van de Russische Federatie. Evloev startte zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de M-1 Global organisatie. Evloev debuteerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de tweede ronde tegen Jianwei He. M-1 Global gooide Evloev vervolgens al in zijn tweede gevecht voor de leeuwen. De sterke Chinees Zhenhong Lu werd aan de man uit Ingoesjetië gekoppeld. Evloev vocht sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens kwam Evloev uit in twee kleinere toernooien van de M-1 Global organisatie waar hij beide keren wist te winnen. Evloev won vervolgens nog twee partijen in 2016 waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Lee Morrison. Hierdoor mocht Evloev in 2017 vechten tegen Bantamweight Kampioen Pavel Vitruk. Echter raakte Vitruk geblesseerd waarna Evloev voor de Interim titel moest vechten tegen Alexei Nevzorov. Evloev maakte duidelijk dat hij de echte #1 contender was en versloeg Nevzorov via een vernietigende Headkick KO in de tweede ronde. Drie maanden later stond alsnog het titel gevecht tegen Vitruk op het programma. Evloev won na vijf rondes dominatie via Unanimous Decision en was de nieuwe Kampioen. Begin 2018 verdedigde Evloev de titel met succes. Via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde werd Sergey Morozov verslagen. Evloev verdedigde vervolgens in het iconische en jaarlijkse ”In the Mountains” evenement van M-1 Global voor de tweede keer zijn belt. Voor eigen publiek werd de Braziliaan Rafael Dias in de vijfde ronde via KO verslagen. Evloev had het erg moeilijk in deze partij, maar toonde veerkracht. Evloev maakte vervolgens de overstap naar de UFC en zou debuteren tegen Muin Gafurov in St.Petersburg. Echter moest Gafurov in verband met een contractdispuut zich terugtrekken en werd Seung Woo Choi de nieuwe tegenstander. Evloev won het gevecht via Unanimous Decision en mocht spreken van een geslaagd UFC debuut. Evloev zou het vervolgens in Augustus 2019 opnemen tegen Mike Grundy tijdens UFC Shenzhen. Echter moest Grundy verstek laten gaan en werd oude bekende Zhenhong Lu de nieuwe tegenstander.

Embed from Getty Images

Zhenhong Lu (MMA 18-6/UFC 0-0) is een Chinese MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2012. Lu wist tijdens zijn eerste acht gevechten bij de Chinese RUFF organisatie een record van 6-2 neer te zetten. Dit trok de aandacht van de Russische M-1 Global organisatie. Lu werd in zijn debuut voor M-1 Global gekoppeld aan Movsar Evloev. Lu verloor via Unanimous Decision. De Chinees keerde terug naar zijn geboorteland, maar had vervolgens een moeilijke periode met een aantal verliespartijen tot gevolg. Lu wist eind 2016 echter de weg omhoog te vinden en wist tien gevechten op rij te winnen. Tijdens die tien gevechten werden onder meer de titel bij WLF WARS en FEMFP gepakt. In April 2019 werd vervolgens nipt verloren, echter wist Lu zijn gevecht in Juni 2019 tegen Wilbert Huaman via Kimura Submission te winnen. Lu krijgt nu de kans om tijdens zijn UFC debuut een eerder verlies in zijn carrière tegen Movsar Evloev te effenen.

Afbeeldingsresultaat voor zhenhong lu mma

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »