breaking news

Zhalgas Zhumagulov vervangt Raulian Paiva tegen Amir Albazi op 28 november

October 16th, 2020 | by Marcel Dorff
Zhalgas Zhumagulov vervangt Raulian Paiva tegen Amir Albazi op 28 november
UFC
0

Amir Albazi zat zonder tegenstander voor 31 oktober aanstaande nadat Raulian Paiva zich moest afmelden in verband met een operatie. De UFC heeft de Kazak Zhalgas Zhumagulov bereid gevonden om het gevecht aan te nemen. Echter zal de partij wel pas op 28 november aanstaande plaatsvinden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX in de Flyweight divisie. De partij zal plaatsvinden in Las Vegas, Nevada.

Amir Albazi (MMA 13-1/UFC 1-0) is een Zweeds-Irakese MMA vechter die sinds 2009 te vinden is in het professionele MMA circuit. Albazi wist zijn eerste negen gevechten allemaal te winnen. En wist onder meer de UCMMA titel op zijn naam te schrijven. Dit wekte de interesse van Bellator MMA. De organisatie gaf Albazi twee partijen in een tijdsbestek van een jaar. Albazi won beide partijen tegen respectievelijk Iuri Bejenari en Jamie Powell. Albazi zou vervolgens echter bij de Brave CF organisatie tekenen. In April 2019 maakte hij zijn debuut tegen UFC veteraan en voormalig Titan FC kampioen Jose Torres. Torres was te sterk en bezorgde Albazi zijn eerste verlies van zijn carrière. Albazi wist vervolgens een aantal maanden later wél zijn eerste overwinning voor Brave CF te pakken. Via een Keylock Submission in de eerste ronde werd Ryan Curtis verslagen. In Juli 2020 tekende Albazi bij de UFC. In verband met de korte voorbereiding werd het gevecht tegen Malcolm Gordon gevochten in de Bantamweight divisie. Albazi vocht sterk en won de partij via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Albazi zou vervolgens in Oktober 2020 vechten tegen Raulian Paiva. Echter ging de partij niet door nadat Paiva in verband met een operatie aan zijn kruisbanden de partij moest afzeggen. Hierdoor werd Albazi gekoppeld aan Zhalgas Zhumagulov. Echter wel pas in November 2020.

Embed from Getty Images

Zhalgas Zhumagulov (MMA 13-4/UFC 0-1) is een vechter uit Kazachstan die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na zes overwinningen in twee maanden (waarvan 4 op dezelfde avond) verloor Zhumagulov tweemaal. Ondanks dit gegeven werd hij gecontracteerd door de Fight Nights Global organisatie. Na drie overwinningen tegen onder meer Ivan Andrushchenko en Artur Bagautinov mocht Zhumagulov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Zhumagulov verloor eerder in zijn carrière van Asatryan en dat gebeurde tijdens het titelgevecht wederom. Vanaf dat moment wist Zhumagulov zich goed te herpakken en wist hij middels overwinningen op Shajidul Haque en Tyson Nam een nieuw titelgevecht af te dwingen. Ditmaal tegen Tagir Ulanbekov. Ulanbekov versloeg Asatryan (de man die Zhumagulov het leven tweemaal wist zuur te maken). Echter wist Zhumagulov wél van Ulanbekov te winnen. Via Majority Decision pakte hij de titel. Die titel werd met succes verdedigt in Oktober 2019. UFC veteraan Ali Bagautinov werd via Split Decision verslagen. Vervolgens tekende Zhumagulov bij de UFC getekend. In Juni 2020 zou hij zijn debuut maken tijdens UFC Nur-Sultan tegen Jordan Espinosa. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 gecanceld. Zhumagulov zou in Juli 2020 wel vechten tegen Raulian Paiva. In een gelijkwaardig gevecht verloor Zhumagulov via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »