breaking news

Zhalgas Zhumagulov debuteert tegen Jordan Espinosa tijdens UFC Nur-Sultan

March 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Zhalgas Zhumagulov debuteert tegen Jordan Espinosa tijdens UFC Nur-Sultan
UFC
0

Fight Nights Global Flyweight kampioen Zhalgas Zhumagulov heeft bij de UFC getekend. De Kazak maakt op 13 juni 2020 in eigen land zijn debuut voor de organisatie tegen Jordan Espinosa tijdens UFC Fight Night 176 in Nur-Sultan (voormalig Astana). Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Astana Arena in de Flyweight divisie. Zhumagulov is de enige mannelijke Flyweight “signing” van de UFC tot dusver in 2020. MMA Junkie maakte het gevecht bekend.

Jordan Espinosa (MMA 14-7-0-1/UFC 1-2-0-0) is een MMA vechter die sinds 2012 vecht in het professionele circuit. Espinosa vocht veel van zijn partijen in de Bantamweight divisie, maar komt tegenwoordig uit in de Flyweight divisie. Espinosa is naar eigen zeggen even beweeglijk en atletisch als Demetrious Johnson. De Amerikaan heeft in de Flyweight divisie nog nooit verloren. Zijn vijf verliespartijen waren allemaal in de Bantamweight divisie. In 2017 kreeg Espinosa na zes overwinningen in zijn laatste zeven partijen de kans om zijn kunsten te vertonen tijdens het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Espinosa vocht sterk en won van Nick Urso via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. Tot ongeloof van veel mensen kreeg Espinosa echter geen contract. Espinosa vocht vervolgens voor de Alliance MMA organisatie tegen CeeJay Hamilton. Espinosa won ternauwernood via Split Decision. De UFC bleef Espinosa echter volgen en gaf hem tijdens het tweede seizoen van Dana White’s Tuesday Night Contender Series een herkansing tegen Rilley Dutro. Espinosa won wederom ditmaal twee seconden voor het einde van de derde ronde via TKO. Espinosa had ditmaal volgens de UFC voldoende gedaan en kreeg het begeerde contract. Espinosa zou vervolgens zijn debuut maken tijdens UFC Denver in November 2018 tegen Mark de la Rosa. Echter raakte Espinosa geblesseerd waardoor hij zijn debuut moest uitstellen. Hierdoor maakte hij zijn debuut uiteindelijk tijdens UFC Nashville in Maart 2019 tegen Eric Shelton. Espinosa won het vrij gelijkwaardige gevecht via Unanimous Decision. Espinosa kon zijn overwinning tijdens zijn debuut echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Newark in Augustus 2019 werd verloren via Triangle Choke Submission in de eerste ronde van Matt Schnell. Helaas voor Espinosa kon hij zich in Januari 2020 niet revancheren voor zijn verlies. Tijdens UFC Raleigh werd verloren via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde van Alex Perez.

Embed from Getty Images

Zhalgas Zhumagulov (MMA 13-3/UFC 0-0) is een vechter uit Kazachstan die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na zes overwinningen in twee maanden (waarvan 4 op dezelfde avond) verloor Zhumagulov tweemaal. Ondanks dit gegeven werd hij gecontracteerd door de Fight Nights Global organisatie. Na drie overwinningen tegen onder meer Ivan Andrushchenko en Artur Bagautinov mocht Zhumagulov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Zhumagulov verloor eerder in zijn carrière van Asatryan en dat gebeurde tijdens het titelgevecht wederom. Vanaf dat moment wist Zhumagulov zich goed te herpakken en wist hij middels overwinningen op Shajidul Haque en Tyson Nam een nieuw titelgevecht af te dwingen. Ditmaal tegen Tagir Ulanbekov. Ulanbekov versloeg Asatryan (de man die Zhumagulov het leven tweemaal wist zuur te maken). Echter wist Zhumagulov wél van Ulanbekov te winnen. Via Majority Decision pakte hij de titel. Die titel werd met succes verdedigt in Oktober 2019. UFC veteraan Ali Bagautinov werd via Split Decision verslagen. Nu heeft Zhumagulov bij de UFC getekend.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »