breaking news

Zes titels op het spel in Deurne tijdens Staredown FC XIV

February 5th, 2019 | by Marcel Dorff
Zes titels op het spel in Deurne tijdens Staredown FC XIV
Staredown FC
0

Het veertiende evenement van de Staredown FC organisatie van Ben Dandois bevat liefst zes titelgevechten. Op 16 Maart 2019 zal in de Sporthal Arena Deurne het evenement plaatsvinden. Zoals we eerder al meldden zal het Main Event gaan voor de vacante Women’s Featherweight titel tussen de Belgische Cindy Dandois en Gemma Pike. Inmiddels heeft de organisatie nog vier pro-titels toegevoegd aan de card en een amateurtitel. Onder meer Jan Quaeyhaegens en Sameer Alekozai zullen hun titels verdedigen. Ook zijn vechters als Hyram Rodriguez, Ayton De Paepe en de populaire Tarik Jaaidi van de partij.

Lees hieronder verder.

Ayton De Paepe staat in België bekend als een van de allergrootste talenten in het huidige MMA. De Paepe begon zijn Pro-MMA carrière in 2016 en wist met overwinningen tegen Roman Molodij en Julien Gracco indruk te maken. De Paepe werd vervolgens tijdens het eerste Cage Warriors evenement in België gematcht met Jack Shore. Shore (inmiddels Kampioen) was te sterk op dat moment voor de Belg. De Paepe kon recent de ommekeer tegen Lerone Murphy ook niet vinden. Nu mag De Paepe voor eigen publiek gaan laten zien dat hij nog altijd een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse is in België. Zijn tegenstander Lucas Tenorio is afkomstig uit Brazilië. Tenorio begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 en krijgt de kans om tegen De Paepe zijn meest prestigieuze overwinning tot nog toe in zijn carrière te pakken. De partij tegen De Paepe is voor de vacante Bantamweight titel.

De Belg Jan Quaeyhaegens zal zijn titel verdedigen tegen Artur Szczepaniak. Perfect Team vechter Quaeyhaegens neemt een schat aan ervaring mee in de kooi en trainde de laatste weken bij Elevation Fight Team. Quaeyhaegens pakte in Oktober vorig jaar overtuigend de titel door Esteban Mendoza in de eerste ronde te finishen. Nu staat de ongeslagen Pool Artur Szczepaniak tegenover hem. Szczepaniak die traint en woont in België is nog ongeslagen in vier pro gevechten. Echter kwam hij voor het laatste in actie alweer meer dan een jaar terug. Toen gaf hij tijdens het eerste Cage Warriors evenement in België zijn visitekaartje af door Jefferson Santana in de eerste ronde te finishen.

Julien Gracco is een Belgische MMA vechter die in het begin van zijn Pro-MMA carrière een behoorlijk record bij elkaar wist te vechten van acht overwinningen en een verliespartij. Echter heeft Gracco het op dit moment iets moeilijker. Van de laatste zes partijen werden er drie gewonnen. Gracco krijg nu de kans om voor de vacante Lightweight titel te vechten tegen Nasr Essalhi. Essalhi komt uit voor Ringer Sportplaza in Nederland en gaf afgelopen Oktober zijn visitekaartje af bij de Staredown FC organisatie. Essalhi versloeg de Belg Richard Mpayi in eigen huis. Iets wat de organisatie niet is vergeten. Essalhi mag nu voor de vacante titel vechten.

Sameer Alekozai zal net als zijn teamgenoot Jan Quaeyhaegens ook gaan proberen zijn titel te verdedigen. Alekozai treft de Nederlandse veteraan Hyram Rodriguez. Alekozai staat bekend als een zeer taaie vechter. Dit bleek ook wel tijdens zijn debuut voor Cage Warriors in 2017 waar hij de ongeslagen Matthias Lodahl via TKO (Doctor Stoppage) in de derde ronde wist te stoppen. Alekozai kon dat goede debuut bij Cage Warriors geen goed vervolg geven, maar pakte in Oktober vorig jaar de Staredown FC Featherweight titel door Ulrich Agbessi te verslaan. Zijn tegenstander Hyram Rodriguez is een man met heel veel ervaring. Rodriguez begon zijn Pro carrière in 2007 en heeft meer dan veertig maal op de mat gestaan. Rodriguez vocht voor veel organisaties in Europa en zal nu gaan proberen om de Staredown FC titel aan zijn resumé toe te voegen.

Tot slot staat er ook nog een amateur titel op het spel. De zeer populaire Tarik Jaaidi vecht om de vacante Middleweight titel tegen Francis Freidberg. Jaaidi won in Maart vorig jaar tijdens het Staredown FC 12 evenement via Decision van Mario Lima. Echter was het zijn gevecht bij Cage Warriors waar Jaaidi echt furore maakte. Jaaidi overrompelde Melroy Ramautar in de eerste ronde via TKO. De fans van Jaaidi (en de vechter zelf) gingen compleet uit hun dak. Jaaidi zou vervolgens al voor de titel vechten in Oktober vorig jaar bij Staredown FC echter ging het gevecht op het laatste moment niet door. Jaaidi treft nu Francis Freidberg. Freidberg versloeg Marwan Cole tijdens datzelfde Staredown FC evenement in Oktober vorig jaar en krijgt nu de kans om voor de titel te vechten.

De Main Card wordt verder afgesloten met de volgende drie gevechten. Een non-titlefight tussen Staredown FC Amateur Lightweight Kampioen Anthony Lambrechts en Gino van Steenis (het jongere broertje van Bellator MMA Middleweight contender Costello van Steenis). Eveneens zullen ook Imrane Lamkaddam en Sekander Shadman vechten voor een plek bij de IMMAF EK Amateur Selecties. Tot slot staat er nog en pro partij op het programma tussen ONE Championship veteraan Antapong Bunrad en Elison Goncalvez.

Bekijk de card (tot dusver) hieronder. Voor tickets klik hier.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »