breaking news

Zelim Imadaev treft Danny Roberts tijdens UFC Moskou in Welterweightclash

September 12th, 2019 | by Marcel Dorff
Zelim Imadaev treft Danny Roberts tijdens UFC Moskou in Welterweightclash
UFC
0

Zelim Imadaev zal op 9 November 2019 voor de tweede keer zijn opwachting gaan maken in de Octagon. Imadaev neemt het tijdens UFC Fight Night 163 in Moskou, Rusland op tegen de Engelsman Danny Roberts. Beide vechters treffen elkaar in de CSKA Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card en werd bekend gemaakt door Sportbox.ru.

Zelim Imadaev (MMA 8-1/UFC 0-1) is een Tsjetsjeense MMA vechter die sinds 2016 actief is in het Pro-MMA. De talentvolle Imadaev startte zijn carrière bij de Gage Fighting organisatie in Dagestan, Rusland. Vervolgens vocht hij voor de Octagon Fighting Sensation waar hij driemaal won via spectaculaire finishes. Hierdoor werd hij opgemerkt door de Fight Nights Global organisatie. Imadaev maakte in 2017 met een 5-0 record zijn debuut voor Fight Nights Global tegen Kenan Guliev. Imadaev won via TKO na iets meer dan anderhalve minuut. Echter was zijn partij vier maanden later nog iets spectaculairder. Via een Spinning Back Elbow in de eerste ronde werd Yuri Izotov via KO gefinisht. Zijn 100% finishratio via KO hield Imadaev ook intact tijdens zijn laatste gevecht voor Fight Nights Global. Ditmaal werd de Kroaat Ivan Gluhak via KO na 13 seconden verslagen. Imadaev maakte vervolgens tijdens UFC 236 in Atlanta zijn UFC debuut tegen Max Griffin. In een vrij gelijkwaardige partij verloor Imadaev via Majority Decision. Imadaev zou vervolgens in Augustus 2019 terugkeren tijdens UFC Newark tegen Salim Touahri. Echter raakte Imadaev geblesseerd waarna hij zich noodgedwongen moest afmelden.

Embed from Getty Images

Danny Roberts (MMA 16-5/UFC 5-4) is een Welterweight die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten. Roberts keerde vervolgens al snel terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Oliver Enkamp. Roberts wist het gevecht via KO in de eerste ronde in zijn voordeel te beslissen. Roberts werd vervolgens tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 gematcht tegen Alan Jouban. Echter raakte Jouban geblesseerd waardoor hij promotionele nieuwkomer David Zawada tegenover zich kreeg. In een zeer leuk en evenwichtig gevecht won Roberts via Split Decision. Roberts maakte vervolgens in Maart 2019 zijn opwachting in Londen tegen Claudio Silva. Roberts verloor de partij via Armbar Submission in de derde ronde. Enigszins controversieel aangezien Roberts niet aftikte. Roberts keerde in Mei 2019 alweer terug in de Octagon. Tijdens UFC Rochester nam hij het op tegen de debuterende Michel Pereira. Pereira vocht echter zeer sterk en wist met een Flying Knee en stoten de Engelsman in de eerste ronde KO te slaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »