breaking news

Zeer opmerkelijk Main Event + meer bekend gemaakt voor Fight Night in Nashville

February 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft afgelopen nacht tijdens de Preliminary Card van UFC 208 meerdere gevechten bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 108 card in Nashville, Tennessee. Het Main Event zal gaan tussen de hooggerankte Cub Swanson en de niet gerankte Artem Lobov. De gevechten zullen plaatsvinden op 22 April 2017 in de Bridgestone Arena.

Bekijk hieronder de aankondigingen.

Cub Swanson vs. Artem Lobov (Main Event)

Cub Swanson (MMA 24-7/UFC 9-3) is een echte veteraan van de sport. De voormalig King of the Cage en WEC vechter kwam in 2011 de UFC binnen. Hij maakte zijn debuut tijdens het eerste UFC evenement op FOX tegen Ricardo Lamas. Lamas op dat moment nog niet gerekend tot de top van de divisie verraste destijds door Swanson in de tweede ronde via een Submission te stoppen. Swanson wist naar het verlies maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, tegen onder meer Jeremy Stephens, Dustin Poirier en Charles Oliveira. De man uit Palm Springs, Californië werd meerdere keren een titelgevecht beloofd door de organisatie tegen José Aldo (dit zou een rematch zijn). Echter was voor de UFC het financiële aspect weer eens belangrijke dan het sportieve en werd Conor McGregor vrijwel uit het niet naar voren geschoven. Swanson moest het doen met een gevecht tegen Frankie Edgar. Edgar domineerde Swanson het hele gevecht en won uiteindelijk zeer laat in de vijfde ronde via Submission. Swanson verloor vervolgens opnieuw, ditmaal van Max Holloway. Inmiddels werkte Swanson zich weer naar boven door zowel Hacran Dias als Tatsuya Kawajiri via Unanimous Decision te verslaan. Eind 2016 stond Swanson tegenover het Zuid-Koreaanse wonderkind Doo Ho Choi. In een absoluut magistraal gevecht wist Swanson via Unanimous Decision uiteindelijk de buit mee naar huis te nemen. Vele mediaoutlets bestempelde dit gevecht als het beste gevecht van 2016.

Artem Lobov (MMA 13-12-1-1/UFC 2-2-0-0) kwam via het 22ste seizoen van TUF de UFC binnen. Lobov verloor zijn eliminatie gevecht tegen Mehdi Baghdad, maar mocht alsnog terug komen om deel te nemen aan het toernooi. Lobov reikte tot de finale maar verloor van submission wizard Ryan Hall na drie rondes. Lobov verloor vervolgens ook van Alex White, en leek op de schopstoel te zitten. Tijdens zijn voorlaatste gevecht voor de UFC stelde Lobov een langer verblijf veilig door via Unanimous Decision Chris Avila te verslaan. Lobov werd vervolgens gekoppeld aan de Japanner Teruto Ishihara in Belfast. Lobov was duidelijk de meer actiever vechter in alle drie de rondes, maar ging knockdown in de derde ronde. Ondanks de knockdown won Lobov terecht via Unanimous Decision.

Al Iaquinta vs. Diego Sanchez

”Raging Al” is back!!! De New Yorker Al Iaquinta (MMA 12-3-1/UFC 7-2-0) kwam via TUF 15 de UFC binnen, maar zat inmiddels al bijna anderhalf jaar in een contractdispuut met de UFC. De flamboyante vechter verloor de TUF 15 finale van Michael Chiesa. Vervolgens wist Iaquinta een mooie streak van drie overwinningen op te bouwen tegen onder andere Ryan Couture en Kevin Lee. Echter verloor Iaquinta halverwege 2014 geheel onverwachts van Mitch Clarke via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Iaquinta kwam echter zeer sterk terug en wist zowel Joe Lauzon, Rodrigo Damm en Ross Pearson via TKO te finishen. In zijn laatste gevecht in de Octagon nam Iaquinta het op tegen Jorge Masvidal. Iaquinta won een zéér controversiële Split Decision waarmee hij zijn winstreak op vier zette. Vervolgens ging Iaquinta door het contractdispuut met de UFC aan de slag als makelaar. Echter begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat alle oneffenheden glad zijn gestreken en dat Iaquinta een nieuw contract had getekend.

Diego Sanchez (MMA 27-9/UFC 16-9) behoeft geen introductie. Sanchez was de winnaar van het allereerste seizoen van The Ultimate Fighter. Sanchez heeft overwinningen tegen Nick Diaz, Takanori Gomi, Jim Miller, Joe Stevenson, Clay Guida, Ross Pearson & Kenny Florian op zijn resumé en is niet weg te denken uit de UFC. Sanchez heeft het de laatste jaren wat moeilijker en won slechts drie van zijn laatste acht wedstrijden. Zijn voorlaatste gevecht tijdens UFC 200 tegen Joe Lauzon eindigde in een drama voor Sanchez. Sanchez werd voor het eerst in zijn carrière gestopt door stoten. Sanchez zou zich echter in November 2016 revancheren voor zijn verlies tegen Lauzon tegen nieuwkomer Marcin Held. In een zeer aantrekkelijk gevecht was Sanchez uiteindelijk de Pool Held via Unanimous Decision de baas.

Thales Leites vs. Sam Alvey

Thales Leites (MMA 26-7/UFC 11-6) is een van de beste BJJ vechters in de UFC Middleweight divisie. De Braziliaan is bezig aan zijn tweede run binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run tussen 2006 en 2009 vocht Leites voor de UFC Middleweight titel tegen Anderson Silva. Dat gevecht ging verloren via Unanimous Decision. De UFC had vervolgens geen interesse om het contract van Leites te verlengen. Vier jaar later in 2013 kwam de UFC opnieuw uit bij Thales Leites. Leites begon zijn tweede UFC run zeer sterk. Zo werd een winstreak van vijf gevechten neergezet met onder meer overwinningen tegen Francis Carmont, Trevor Smith en Tim Boetsch. Vervolgens mocht Leites het in Schotland opnemen tegen Michael Bisping. Bisping won (zoals wel vaker controversieel in de UK) via Split Decision. Vervolgens verloor Leites in Februari 2016 vrij kansloos van Gegard Mousasi via Unanimous Decision. Leites herpakte zich vervolgens tegen Chris Camozzi door te winnen via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde, maar verloor voor vele verrassend voor eigen publiek van de Pool Krzysztof Jotko via Unanimous Decision. Leites zal moeten winnen om niet 1-4 te staan uit zijn laatste 5.

Sam Alvey (MMA 30-8-0-1/UFC 7-3-0-0) gaat proberen zijn win streak van 4 een goed vervolg te geven. Alvey heeft in een tijdsbestek van acht maanden maar liefst vijf keer gevochten. De 30-jarige Amerikaan begon zijn MMA carrière in 2008 waar hij vooral vocht in de staat Wisconsin. Nadat hij een record had opgebouwd van 14 winstpartijen en 2 verliespartijen werd hij opgepikt door Bellator. Alvey vocht 2 partijen voor Bellator (1-1) en stapte uiteindelijk over naar MFC. Ook daar verging het hem goed waarna hij uiteindelijk werd opgepikt door de UFC in 2014. Alvey won in zijn laatste gevecht via Unanimous Decision van MMA veteraan Nate Marquardt.

Jessica Penne vs. Danielle Taylor

Jessica Penne (MMA 12-4/UFC 1-2) kwam via TUF 20 de UFC binnen. De voormalig Invicta FC Atomweight Kampioene kwam tot de halve finales. Daar moest ze haar meerdere erkennen in de latere winnares Carla Esparza. Penne mocht haar UFC debuut maken tijdens de TUF 20 Finale tegen Randa Markos. In een vrij evenwichtig gevecht was het uiteindelijk Penne die via Split Decision haar eerste UFC overwinning mocht bijschrijven. Penne werd vervolgens gekoppeld in Berlijn aan UFC Women’s Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Penne had niks in te brengen en verloor het gevecht in de derde ronde via TKO. Penne verdween bijna een jaar uit beeld en keerde terug in Juni 2016 tijdens UFC 199 tegen Jessica Andrade. Opnieuw kon Penne niet het niveau halen wat ze eerder in haar carrière wel wist te halen. Andrade won in de tweede ronde via TKO. Penne zal dit gevecht moeten winnen om zich te handhaven in de Top 15.

Danielle Taylor (MMA 8-2/UFC 1-1) kwam in 2016 de UFC binnen als late vervangster voor Justine Kish. Taylor nam het op tegen Maryna Moroz. Taylor verloor, maar deed dat via Split Decision. Moroz is inmiddels een gevestigde naam in de UFC. Taylor liet zien dat ze de potentie heeft om met dat niveau mee te kunnen. Taylor werd vervolgens gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse Seo Hee Ham. In een goed gevecht van beide kanten leek Seo Hee Ham toch duidelijk de betere. Echter zagen de judges het anders en gaven ze de Split Decision win aan Danielle Taylor. Het gevecht tussen Taylor en Ham werd verkozen tot MMA DNA 2016 Robbery of the Year.

Dustin Ortiz vs. Brandon Moreno

Dustin Ortiz (MMA 16-6/UFC 5-4) kwam in 2013 de UFC binnen. De Roufusport vechter weet zeer goede met zeer matige prestaties af te wisselen. Nadat Ortiz zijn debuut via TKO won van Jose Maria Tomé, verloor hij via Split Decision van John Moraga. Vervolgens won Ortiz twee Split Decisions van Justin Scoggins en Ray Borg waarna hij het mocht opnemen tegen topcontender Joseph Benavidez. Benavidez was via Unanimous Decision echter te sterk. In 2015 wist Ortiz zijn enige gevecht via TKO te winnen van Willie Gates. Echter werd in 2016 verloren via Unanimous Decision van de Brazilianen Jussier Formiga en Wilson Reis. Eind 2016 viel Ortiz in voor de geblesseerde Moraga tegen Zach Makovsky. Ortiz pakte zijn derde Split Decision overwinning binnen de UFC.

”The Assassin Baby” Brandon Moreno (MMA 13-3/UFC 2-0) zagen we voor het eerst tijdens TUF 24. Hij verloor zijn eerste gevecht van Alexandre Pantoja. Moreno kreeg echter een belletje van de UFC om in te vallen voor Sergio Pettis tegen Louis Smolka. Moreno nam het gevecht aan en ging als zware underdog het gevecht in. Moreno verbaasde vriend en vijand door Smolka in de eerste ronde via Guillotine Choke te finishen. Vervolgens mocht Moreno het tijdens de TUF 24 Finale opnemen tegen Ryan Benoit. Moreno won het gevecht via Split Decision en is nog altijd ongeslagen in de UFC.

Hector Sandoval vs. Matt Schnell

Hector Sandoval (MMA 13-3/UFC 1-1) kwam in Juli 2016 de UFC binnen. Doordat Demetrious Johnson geblesseerd was geraakt moest voor Wilson Reis een nieuwe tegenstander gevonden worden. Sean Santella werd aangewezen door de UFC, maar hij kreeg zijn papieren niet op tijd in orde. Team Alpha Male’s Hector Sandoval mocht zijn UFC debuut maken. Sandoval was kampioen in een drietal organisaties waaronder Tachi Palace Fights. Maar zoals in principe verwacht was een gevecht tegen Wilson Reis erg hoog gegrepen voor een short notice UFC debuut. Reis maakte het karwei snel af via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Sandoval kreeg vervolgens in Sacramento een herkansing van de UFC tegen Fredy Serrano. Sandoval pakte die kans met beide handen aan en won via Unanimous Decision.

Matt Schnell (MMA 9-3/UFC 0-1) komt uit voor het American Top Team. Hij is de oud Legacy FC & In Ya Face kampioen. Schnell kwam via TUF 24 de UFC binnen, maar haalde niet de finale. Hierdoor kon hij op short notice invallen tegen Rob Font tijdens dezelfde TUF 24 Finale. Schnell was een maatje te klein voor Font en verloor via TKO in de eerste ronde.

Scott Holtzman vs. Michael McBride

Scott Holtzman (MMA 9-2/UFC 2-2) is een MMA Lab vechter en een voormalig XFC kampioen. In 2015 kwam Holtzman als ongeslagen vechter de UFC in, en won hij in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission van Anthony Christodoulou. Hij kon zijn goede debuut echter geen vervolg geven. Drew Dober was tijdens het eerste evenement van 2016 te sterk voor Holtzman, waardoor Holtzman zijn eerste Pro-MMA verlies leed. In Juli van dat jaar vocht Holtzman voor de derde keer in de UFC. Ditmaal was Cody Pfister zijn tegenstander. Holtzman bleek sterker over drie rondes en won het gevecht via Unanimous Decision. Echter was het eind 2016 weer mis voor Holtzman. In een goed gevecht was Josh Emmett uiteindelijk iets beter, en won de Team Alpha Male vechter via Unanimous Decision.

Michael McBride (MMA 8-2/UFC 0-1) is de MidWest Cage Championship kampioen. Wat opvalt is dat alle overwinningen van McBride via een Submission waren. McBride vocht zeven van zijn in totaal negen partijen voor de MidWest Cage Championship organisatie. Een keer vocht hij voor Bellator, en een keer voor de RFA. Zijn partij in Bellator won hij, de partij voor de RFA ging verloren. McBride kwam op short notice de UFC binnen vorig jaar September en nam het op tegen Nik Lentz. Lentz won via TKO en bezorgde daarmee McBride dus een heel vervelend debuut.

 

Comments are closed.

Translate »