breaking news

Zak Cummings vs. Alessio Di Chirico toegevoegd aan UFC evenement op 29 augustus

June 24th, 2020 | by Redactie
Zak Cummings vs. Alessio Di Chirico toegevoegd aan UFC evenement op 29 augustus
UFC
0

Een Middleweight gevecht tussen Zak Cummings en Alessio Di Chirico is toegevoegd aan het UFC evenement op 29 augustus. Beide vechters maken die dag hun opwachting op een nog nader bekend te maken locatie. Naar alle waarschijnlijkheid het UFC APEX in Las Vegas. Zowel Cummings als Di Chirico zagen eerder dit jaar gevechten geschrapt worden tegen respectievelijk Andrew Sanchez en Markus Perez in verband met COVID-19. MMA Junkie wist het gevecht te melden.

Zak Cummings (MMA 23-7/UFC 8-4) is een Amerikaan die in drie gewichtsklassen professionele gevechten heeft afgeleverd. Zo begon hij zijn carrière in de Middleweight divisie voor de organisatie MCC. Hij won zijn eerste acht partijen wat hem de titel opleverde. Daarna heeft Cummings gevochten voor de MCF Light Heavyweight titel. Deze partij verloor hij via een Unanimous Decision In 2013 maakte Cummings zijn debuut voor de UFC in de Welterweight divisie nadat hij in The Ultimate Fighter was uitgekomen. Hij won vier partijen en verloor er twee. Tijdens zijn partij in Augustus 2016 tegen Santiago Ponzinibbio verloor Cummings via Unanimous Decision. Echter wist hij in November 2016 zich te revancheren in Belfast tegen de Rus Alexander Yakovlev. Via een Straight Armbar Submission versloeg hij Yakovlev. Hierna volgde in April 2017 in Kansas City, Missouri een gevecht tegen American Top Team veteraan Nathan Coy. Cummings domineerde het gevecht en won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Cummings zou vervolgens tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 vechten tegen Thiago Alves. Echter viel Cummings vlak voor de weging op zijn hoofd. Hierdoor moest het gevecht gecanceld worden. Cummings vocht vervolgens in Mei 2018 tijdens UFC Santiago tegen Michel Prazeres. In een close gevecht werd verloren via Split Decision. Cummings ging in December 2018 weer terug naar de Middleweight divisie. Tijdens UFC Milwaukee was Trevor Smith de tegenstander. Cummings won het gevecht via Unanimous Decision. Cummings wist daar in Mei 2019 een goed vervolg aan te geven. Via Guillotine Choke Submission werd tijdens UFC Rochester de ongeslagen Trevin Giles in de derde ronde verslagen. Helaas voor Cummings kon hij aan deze goede prestatie in September 2019 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd verloren via Unanimous Decision van Omari Akhmedov. Cummings zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Lincoln in April 2020 tegen Andrew Sanchez. Echter werd het evenement gecanceld in verband met COVID-19.

Embed from Getty Images

Alessio Di Chirico (MMA 12-4/UFC 3-4) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara was Di Chirico de derde Italiaan in de UFC. Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin 2017 die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely. Echter kwam Di Chirico tijdens UFC Winnipeg zeer goed voor de dag. Via KO in de tweede ronde versloeg hij de Nigeriaan Oluwale Bamgbose en pakte hij ook nog de Performance of the Night bonus. Die overwinning wist de Italiaan in Juli 2018 een goed vervolg te geven. Via Split Decision werd gewonnen van Julian Marquez tijdens de TUF 27 Finale. Vervolgens zou Di Chirico zijn opwachting maken in November 2018 in Buenos Aires tegen Jared Cannonier. Echter werd Cannonier ten faveure van een andere partij van het gevecht gehaald en werd voor Di Chirico geen vervangende tegenstander gevonden. Di Chirico zou vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Londen terugkeren tegen Tom Breese, maar raakte ditmaal geblesseerd waardoor hij wederom niet zou vechten. Echter kwam hij in Juni 2019 wél in actie. Tijdens UFC Greenville verloor Di Chirico via een zéér controversiële Unanimous Decision tegen Kevin Holland. Di Chirico werd vervolgens in September 2019 gekoppeld aan Peter Sobotta. Echter zei de Duitser af waarna Makhmud Muradov tegenstander werd in Kopenhagen. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Muradov die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Di Chirico zou vervolgens een short notice gevecht aannemen tegen Antonio Arroyo, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan. Di Chirico zou het vervolgens in April 2020 opnemen tegen Abu Azaitar. Echter werd Azaitar om onbekende redenen van het gevecht gehaald en zou Markus Perez de nieuwe tegenstander worden. Helaas werd uiteindelijk in verband met COVID-19 het hele evenement gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »