breaking news

Zabit Magomedsharipov tekent nieuw UFC contract

April 20th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

Magomedsharipov heeft een nieuw contract getekend bij de Ultimate Fighting Championship (UFC). De Dagestaanse vechter sloot tijdens UFC 223 zijn contract af na het verslaan van Kyle Bockniak in Brooklyn, New York. Het gaat hier om een multi-fight deal met minimaal vier gevechten. Gisteren tekende collega Alexander Gustafsson ook zijn nieuwe contract.

Magomedsharipov oogt misschien niet als een gevaarlijke MMA vechter. Zijn rustige look en bad-hair-day kapsel lijken niet motiverend. Echter weet Magomedsharipov zijn rust in de Octagon zeer goed te bewaken, en weet hij zijn technieken zeer scherp uit te kiezen. Naast de gebruikelijke jab, hoek en uppercut bestaat zijn wapenarsenaal ook uit draaistrappen en een zeer effectief grondspel.

De 27-jarige Zabit Magomedsharipov maakte in 2012 zijn Professionele MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van zes om één (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen.

Win een gesigneerde foto van Fedor Emelianenko! KLIK HIER!

Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht.

Op 2 september maakte Magomedsharipov zijn debuut bij de UFC. Zo wist hij na een felle combinatie zich af te zetten op het hek, en via deze manier een gesprongen knie te plaatsen tegen het hoofd van zijn tegenstander. Uiteindelijk wist hij zijn partij in de tweede ronde te beëindigen met een rear-naked choke.

In een jaar tijd heeft hij een UFC record opgebouwd van 3 om 0. Hij won hier twee keer de Performance of the Night bonus en één keer de Fight of the Night bonus. Zijn MMA coach Mark Henry waarschuwt de wereld: “I have got a world champion.”

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »