breaking news

Zabit Magomedsharipov debuteert tegen Hacran Dias tijdens UFC Mexico City

July 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het Russische Apperkot MMA bekend te maken dat ACB Kampioen Zabit Magomedsharipov op 5 Augustus 2017 zijn UFC debuut zal maken tegen de Braziliaan Hacran Dias. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City. Beiden mannen kruisen de degens in de Octagon van de Mexico City Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk plaatsvinden op de Preliminary Card.

Hacran Dias (MMA 23-5-1/UFC 3-4-0) kwam in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen via Unanimous Decision een goede overwinning te pakken tegen landgenoot Iuri Alcantara. Dias kon in 2013 die overwinning geen vervolg geven. Zo werd via Unanimous Decision verloren van Nik Lentz, en was een jaar later ook topcontender Ricardo Lamas te sterk. Eind 2014 herstelde Dias knap tegen de zeer taaie Darren Elkins. Dias won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens zou Dias het in Juni 2015 opnemen tegen Chas Skelly, echter raakte Skelly geblesseerd en werd vervangen door Levan Makashvili. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Dias die won via Split Decision. Helaas voor Dias was 2016 een jaar om heel snel te vergeten. Zo werd er verloren van Cub Swanson via Unanimous Decision, en werd een paar maanden later eveneens verloren van Andre Fili. Dias stond in eerste instantie gepland tegen de ongeslagen Brian Ortega, echter raakte Ortega geblesseerd en werd vervangen door Fili die dus het buitenkansje verzilverde. Dias is door deze twee verliespartijen in 2016 voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 gevallen.

Zabit Magomedsharipov (MMA 12-1/UFC 0-0) is 26 jaar en maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut. Nadat Magomedsharipov in kleinere Russische en Oekraïense organisaties een record had opgebouwd van 6-1 (met onder andere een overwinning op de sterke Tadzjiek Iftikhor Arbobov) werd hij in 2014 opgepikt door de Absolute Championship Berkut organisatie, kortweg ACB. Magomedsharipov debuteerde tegen de ongeslagen Oruzh Zamanov. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde wist Magomedsharipov zijn debuut goed af te sluiten. Vervolgens deed Magomedsharipov mee aan een ”8-men tournament”. Het toernooi zou hij winnen. Zowel de Kwartfinale, Halve Finale als Finale werden allen voortijdig beslist. Zo werd de Armeen Artek Nazaryan en de ongeslagen Russen Mukhamed Kokov en Abdul-Rakhman Temirov allemaal verslagen. Vervolgens mocht Magomedsharipov vechten voor de vacante titel tegen zijn landgenoot Sheikh-Magomed Arapkhanov. Via een keiharde stoot wist Magomedsharipov zijn tegenstander al in de eerste ronde tegen het canvas te slaan, en de ACB Featherweight titel te claimen. In September 2016 maakte Magomedsharipov zijn enige (en tevens laatste) verdediging van de belt tegen de Braziliaan Valdines Silva. Silva werd binnen twee minuten via TKO gefinisht. Magomedsharipov heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten.

Comments are closed.

Translate »