breaking news

Youssef Zalal vs. Sean Woodson toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni

March 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Youssef Zalal vs. Sean Woodson toegevoegd aan UFC evenement op 5 juni
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij toegevoegd aan het evenement dat op 5 juni aanstaande zal plaatsvinden op een nog onbekende locatie. Youssef Zalal maakt zijn opwachting in de Octagon. De Marokkaan die uitkomt voor Factory X gaat het opnemen tegen Sean Woodson. MMA Junkie meldde de partij.

Youssef Zalal (MMA 10-4/UFC 3-2) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan van Marokkaanse afkomst maakte indruk tijdens zijn eerste professionele partijen. Zo wist hij een winstreak op te bouwen van zes gevechten met overwinningen bij de LFA organisatie tegen onder andere Steven Merrill en Daniel Soto. Vervolgens had Zalal met twee verliespartijen een erg slecht begin van 2019. Echter wist hij het jaar alsnog goed af te sluiten met een spectaculaire Flying Knee KO overwinning in de eerste ronde tegen Jaime Hernandez. Zalal maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Austin Lingo. Een zeer sterk debuut. Zalal domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Zalal wist in Juni 2020 die overwinning een goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Jordan Griffin. Hierna pakte Zalal in Augustus 2020 een short notice partij aan tegen Peter Barrett. Zalal won wederom via Unanimous Decision. Zalal zou vervolgens in Oktober 2020 vechten tegen Seung Woo Choi. Echter trok de Zuid-Koreaan zich terug en werd vervangen door de ongeslagen nieuwkomer Ilia Topuria. Zalal verloor de partij via Unanimous Decision. Vervolgens zou de partij tussen Zalal en Choi alsnog plaatsvinden in Februari 2021. Zalal verloor het gevecht (dat hij op short notice aannam) via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Sean Woodson (MMA 7-1/UFC 1-1) maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de RFA organisatie. Woodson won zijn debuut via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Woodson zou vervolgens bij Shamrock FC tekenen. Daar groeide hij uit tot een van de betere vechters met vier overwinningen in evenveel partijen. In Juli 2019 deed er zich een onverwachte kans voor. De UFC had geen tegenstander voor Terrance McKinney tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Woodson accepteerde het gevecht met een voorbereiding van slechts vijf dagen. McKinney was met zijn worstelen sterker. Echter wist Woodson uit het niets met een Flying Knee de partij via KO te beslissen. UFC president Dana White beloonde Woodson met een UFC contract. Woodson maakte vervolgens in Oktober 2019 zijn UFC debuut in Boston tegen Kyle Bochniak. Woodson won de partij via Unanimous Decision. Woodson zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Kyle Nelson. Echter werd Nelson in verband met visumproblemen vervangen door Julian Erosa. Woodson vocht sterk maar kon niet voorkomen dat Erosa in de derde ronde de partij via een Brabo Chokse Submission won. Voor Woodson was het zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière. Woodson werd vervolgens in November 2020 gekoppeld aan Jonathan Pearce. Echter moest Woodson zich geblesseerd terug trekken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »