breaking news

Youssef Zalal pakt short notice gevecht tegen Peter Barrett op 8 augustus

July 25th, 2020 | by Marcel Dorff
Youssef Zalal pakt short notice gevecht tegen Peter Barrett op 8 augustus
UFC
0

Peter Barrett heeft een nieuwe tegenstander. Barrett zou zijn opwachting maken tegen Steve Garcia Jr. Echter zal Garcia Jr. niet vechten en zal Factory X vechter Youssef Zalal zijn opwachting maken. De partij zal plaatsvinden op 8 augustus aanstaande in het UFC APEX te Las Vegas. Mike Heck Jr. maakte de verandering bekend.

Youssef Zalal (MMA 9-2/UFC 2-0) maakte zijn Pro-MMA debuut in 2017. De Amerikaan van Marokkaanse afkomst maakte indruk tijdens zijn eerste professionele partijen. Zo wist hij een winstreak op te bouwen van zes gevechten met overwinningen bij de LFA organisatie tegen onder andere Steven Merrill en Daniel Soto. Vervolgens had Zalal met twee verliespartijen een erg slecht begin van 2019. Echter wist hij het jaar alsnog goed af te sluiten met een spectaculaire Flying Knee KO overwinning in de eerste ronde tegen Jaime Hernandez. Zalal maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Austin Lingo. Een zeer sterk debuut. Zalal domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Zalal wist in Juni 2020 die overwinning een goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd gewonnen van Jordan Griffin.

Embed from Getty Images

Peter Barrett (MMA 11-3/UFC 0-0) is een MMA vechter die uitkomt voor het bekende Team Sityodtong in Boston, Massachusetts. “Slippery Pete” begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Barrett vocht vooral in de EastCoast scene van het MMA. Zo wist hij een record bij elkaar te vechten van acht overwinningen in evenveel optredens. Vervolgens had Barrett een slechte periode en won hij slechts een van in totaal vier partijen. Barrett zou vervolgens een contract voor een gevecht tekenen bij Bellator MMA. Echter bleef zijn debuut uit nadat tegenstander Blair Tugman werd gepakt op verboden middelen. Barrett keerde vervolgens in Juni 2019 terug bij Cage Titans. Barrett versloeg Zach DiSabatino via TKO en werd door de UFC uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Barrett nam het op tegen de ongeslagen Zuid-Koreaan Sang Hoon Yoo. Yoo maakte het Barrett vooral in de eerste ronde erg moeilijk. Echter wist Barrett zich te herpakken en via Unanimous Decision de partij te winnen. Dana White gaf Barrett uiteindelijk een UFC contract. Barrett zou vervolgens in April 2020 zijn UFC debuut gaan maken tegen de Schot Danny Henry. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Barrett werd vervolgens in Augustus 2020 gekoppeld aan Steve Garcia Jr. Echter trok Garcia Jr. zich terug en werd vervangen door Youssef Zalal.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »