breaking news

Yorgan de Castro treft Jarjis Danho tijdens UFC evenement op 10 april

January 16th, 2021 | by Redactie
Yorgan de Castro treft Jarjis Danho tijdens UFC evenement op 10 april
UFC
0

Yorgan de Castro maakt op 10 april zijn opwachting in de Octagon. De vechter uit Kaapverdië gaat het opnemen tegen de Duitser Jarjis Danho. Danho keert terug naar bijna 4.5 jaar afwezigheid. Beide mannen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Bloody Canvas MMA wist de partij bekend te maken.

Yorgan de Castro (MMA 6-1/UFC 1-1) is een MMA vechter uit Kaapverdië die inmiddels al een aantal jaren in de Verenigde Staten woont. De Castro vocht tussen 2014 en 2017 in het amateurcircuit en had wisselende resultaten. Eind 2017 maakte hij de overstap naar de professionals. De Castro won zijn Pro debuut door James Dysard in de eerste ronde via TKO te verslaan. Na vervolgens nog een overwinning vocht de Castro voor de NEF Catchweight (225 lb) titel. De Castro won door Ras Hylton in de eerste ronde via KO te verslaan. Na vervolgens in Januari 2019 bij CES MMA gewonnen te hebben van Carlton Little werd de Castro uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Castro was de grootste underdog op de card en nam het op tegen Alton Meeks. De Castro vocht sterk en besliste vlak voor het einde van de eerste ronde het gevecht via een zeer harde lowkick en stoten. Dana White beloonde De Castro met een contract bij de UFC. De Castro maakte vervolgens zijn debuut in Oktober 2019 tijdens UFC 243 in Melbourne tegen de eveneens ongeslagen Justin Tafa. De Castro wist Tafa zwaar KO te slaan in de eerste ronde en won de Performance of the Night bonus. De Castro werd vervolgens gekoppeld aan Greg Hardy Jr. Het gevecht zou door COVID-19 tweemaal verschoven worden. Uiteindelijk vochten beide mannen in Mei 2020 tegen elkaar. De Castro verloor via Unanimous Decision en was zijn ongeslagen status kwijt. Helaas voor de Castro kon hij ook in Oktober 2020 zich niet revancheren voor die overwinning. Via Unanimous Decision werd verloren van de Braziliaan Carlos Felipe.

Embed from Getty Images

Jarjis Danho (MMA 6-1-1-1/UFC 0-1-1-0) kwam begin 2016 de UFC binnen. De zwaargewicht uit Duitsland van Syrische afkomst heeft sindsdien nog weinig potten kunnen breken. Tijdens zijn debuut voor de organisatie stond hij tegenover de Pool Daniel Omielanczuk. In de derde ronde raakte Omielanczuk (die de eerste twee rondes al in de tas had) per ongeluk Danho in het kruis. Danho leek te vergaan van de pijn en kon naar eigen zeggen niet verder. Het gevecht ging zodoende (omdat het de derde ronde was) naar de judges. De judges besloten terecht in het voordeel van Daniel Omielanczuk via Majority Decision. Danho keerde terug in September 2016 in Hamburg. Daar mocht hij het opnemen tegen de Deense nieuwkomer Christian Colombo. In een zeer matig gevecht wist Danho uiteindelijk een Majority Draw te behalen. Dit doordat Colombo in de eerste ronde een punt in mindering kreeg in verband met een illegale techniek ten opzichte van Danho. Danho zou het vervolgens in Mei 2017 opnemen tegen Dmitry Poberezhets in Dallas. Echter ging het gevecht niet door. Danho zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren in de Octagon tegen Greg Hardy Jr. Echter ging wederom de partij niet door. Danho zou vervolgens in Juni 2020 terugkeren in de Octagon tegen Tai Tuivasa. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »