breaking news

Yorgan de Castro treft Carlos Felipe tijdens UFC evenement op 3 oktober

July 30th, 2020 | by Redactie
Yorgan de Castro treft Carlos Felipe tijdens UFC evenement op 3 oktober
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight partij toegevoegd aan het Fight Night evenement dat op 3 oktober aanstaande zal plaatsvinden. Yorgan de Castro keert terug in de Octagon tegen Carlos Felipe. Beide vechters treffen elkaar in de Heavyweight divisie. De locatie van het gevecht is op dit moment nog niet bekend. Eerder meldde Combate al een mondelinge overeenkomst.

Yorgan de Castro (MMA 6-1/UFC 1-1) is een MMA vechter uit Kaapverdië die inmiddels al een aantal jaren in de Verenigde Staten woont. De Castro vocht tussen 2014 en 2017 in het amateurcircuit en had wisselende resultaten. Eind 2017 maakte hij de overstap naar de professionals. De Castro won zijn Pro debuut door James Dysard in de eerste ronde via TKO te verslaan. Na vervolgens nog een overwinning vocht de Castro voor de NEF Catchweight (225 lb) titel. De Castro won door Ras Hylton in de eerste ronde via KO te verslaan. Na vervolgens in Januari 2019 bij CES MMA gewonnen te hebben van Carlton Little werd de Castro uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Castro was de grootste underdog op de card en nam het op tegen Alton Meeks. De Castro vocht sterk en besliste vlak voor het einde van de eerste ronde het gevecht via een zeer harde lowkick en stoten. Dana White beloonde De Castro met een contract bij de UFC. De Castro maakte vervolgens zijn debuut in Oktober 2019 tijdens UFC 243 in Melbourne tegen de eveneens ongeslagen Justin Tafa. De Castro wist Tafa zwaar KO te slaan in de eerste ronde en won de Performance of the Night bonus. De Castro werd vervolgens gekoppeld aan Greg Hardy Jr. Het gevecht zou door COVID-19 tweemaal verschoven worden. Uiteindelijk vochten beide mannen in Mei 2020 tegen elkaar. De Castro verloor via Unanimous Decision en was zijn ongeslagen status kwijt.

Embed from Getty Images

Carlos Felipe (MMA 8-1/UFC 0-1) in Brazilië beter bekend onder de naam ”Carlos Boi” tekende eerder dit jaar een UFC contract. De ongeslagen Heavyweight die traint bij Life MMA begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Felipe heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. De Braziliaan wist van die acht overwinningen er zes voortijdig te beslissen, allen via KO. Tijdens zijn laatste partij voor de Qualify Combat organisatie wist ”Boi” de Heavyweight titel te pakken. Felipe vocht tot dusver zijn hele carrière in Brazilië, en zou vervolgens in eigen land voor de UFC zijn debuut maken in Oktober 2017 tegen Christopher Colombo. Echter werd Felipe door USADA positief getest op verboden middelen. De Braziliaan werd van zijn UFC contract ontheven en twee jaar geschorst. Echter heeft de UFC hem inmiddels weer in genade aangenomen en zal hij alsnog zijn UFC debuut gaan maken. Dit debuut zou eigenlijk plaatsvinden tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter moest Felipe in verband met visumproblemen zich terugtrekken. Vervolgens zou Felipe vechten tegen Sergey Spivak in Mei 2020, maar werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland voor Juli 2020. Felipe verloor de partij via Majority Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »