breaking news

Yoel Romero vervangt geblesseerde Robert Whittaker op UFC 221

January 13th, 2018 | by Redactie

UFC 221 heeft een flinke klap te verduren. Het evenement dat gehouden wordt in Perth, Australie, verliest zijn thuisfavoriet. Robert Whittaker kan namelijk zijn kersverse Middleweight titel niet verdedigen door een blessure. Yoel Romero stapt nu in om het op te nemen tegen Luke Rockhold voor de Interim Middleweight titel. 

Whittaker behaalde de interim titel door Yoel Romero te verslaan via een Unanimous Decision tijdens UFC 213 in juli vorig jaar. Omdat Georges St Pierre zijn gewonnen titel opgaf werd de interim titel van Whittaker omgezet naar de gewone titel. Het was een droom voor Whittaker om zijn titel voor het eerst te verdedigen voor zijn eigen fans. Echter gooit een blessure daar nu roet in. Op Instagram zegt Whittaker het volgende:

 Yoel Romero en Luke Rockhold strijden nu voor de interim titel.

Luke Rockhold (MMA 16-3/UFC 6-2) kwam als Strikeforce Middleweight Kampioen de UFC binnen. Hij had een vreselijk debuut tegen Vitor Belfort. Belfort wist Rockhold met een spinning heel kick KO te trappen. Vervolgens wist Rockhold een winstreak op te bouwen van vier (allemaal voortijdig beslist) tegen onder andere Lyoto Machida en Michael Bisping. Dit leverde hem in December 2015 een titelgevecht op tegen Chris Weidman. Rockhold wist de New Yorker Weidman via TKO in de vierde ronde te verslaan en kroonde zich daarmee tot de kingpin in de UFC Middleweight divisie. Een rematch stond op het programma in Mei 2016, maar Weidman raakte geblesseerd. Michael Bisping die een paar maanden eerder van Anderson Silva won nam het gevecht aan waardoor we een rematch zouden gaan zien van twee jaar daarvoor. Echter liep het ditmaal compleet mis voor Rockhold. Rockhold nam Bisping niet serieus, en dat kwam hem duur te staan. Rockhold verloor via KO in de eerste ronde en was zijn belt dus al vrij snel weer kwijt. Rockhold zou het vervolgens opnemen tegen ”Jacaré” Souza, een man die hij eerder al eens in een titelgevecht in de Strikeforce organisatie wist te verslaan. Echter raakte Rockhold geblesseerd en ging het gevecht niet door. Rockhold keerde vervolgens pas terug in September 2017 tegen David Branch. Na een moeilijke eerste ronde nam Rockhold het heft in handen en versloeg hij Branch via stoten naar het hoofd. Branch tikte af.

Yoel Romero (MMA 13-2/UFC 8-1) won in 2000 een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Sydney. Hij kreeg de medaille in de discipline ”Freestyle Wrestling”. De Cubaan maakte pas in 2009 op 32-Jarige leeftijd zijn MMA debuut. Romero won zijn eerste vijf gevechten via TKO. Hierna werd hij gecontracteerd door Strikeforce. Romero vocht eenmaal voor de organisatie tegen de voormalige Strikeforce Light-Heavyweight Kampioen Rafael Cavalcante. Cavalcante versloeg Romero via KO en is tot op de dag van vandaag de enige persoon die Romero heeft verslagen in een MMA gevecht. Romero kwam vervolgens door de overname van de UFC van Strikeforce in 2013 de organisatie binnen. Romero debuteerde tegen Clifford Starks. Via een ”Flying Knee” en een aantal stoten maakte Romero indruk en won het gevecht via KO. Dit leverde de Cubaan de Knockout of the Night bonus op. Vervolgens wist Romero ook de Braziliaan Ronny Markes via KO te verslaan. Ditmaal in de derde ronde. In 2014 vocht Romero vervolgens tegen JacksonWink MMA vechter Derek Brunson. Brunson maakte het Romero knap lastig en leek de eerste twee rondes in de tas te hebben. Echter kwam Romero genadeloos hard terug in de derde ronde en won via TKO. Vervolgens werd via Unanimous Decision gewonnen van Brad Tavares en werd ook Tim Kennedy in het ”Stoolgate” gevecht via TKO verslagen. In 2015 versloeg Romero tijdens zijn eerste Main Event voor de organisatie voormalig Light-Heavyweight Kampioen Lyoto Machida via KO. Hierdoor werd er (althans dat dacht men) een #1 contendergevecht opgezet tussen Romero en Ronaldo ”Jacaré” Souza. In een zeer close gevecht was het uiteindelijk Romero die via Split Decision aan het langste eind trok. Het duurde vervolgens bijna een jaar voordat we Romero terug zagen. Mede door een USADA schorsing vocht Romero pas weer in November 2016. Voormalig Middleweight Kampioen Chris Weidman was in New York de tegenstander. Romero leek net als in het Brunson gevecht de eerste twee rondes verloren te hebben. Ook ditmaal kwam Romero keihard terug in de derde ronde. De Cubaan timede een ”Flying Knee” perfect op het voorhoofd van Weidman die zo goed als out ging. Romero had daarmee in principe een titelgevecht verdiend, maar doordat de UFC Georges St.Pierre voorrang gaf moest Romero aan de zijlijn wachten. Echter kwam het gevecht tussen Kampioen Bisping en St.Pierre er niet waarna Bisping vs Romero weer een optie was. Echter liet Bisping plots weten niet fit genoeg te zijn om het tegen Romero op te nemen en moest Romero knokken tegen Robert Whittaker. Na een verlies op punten zou hij de strijd aangaan met David Branch. Echter moest Romero geblesseerd afhaken en viel Rockhold voor hem in. Tegen diezelfde Rockhold mag Romero nu gaan vechten om de interim titel.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »