breaking news

Yancy Medeiros ontmoet Erick Silva tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro

March 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte het Hawaiiaanse Khon2 News bekend dat de Hawaiïaan Yancy Medeiros een contract heeft getekend om het op 3 Juni 2017 op te nemen in Rio de Janeiro, Brazilië tegen Erick Silva. Beide Welterweights zullen de strijd met elkaar aangaan in de Octagon van de Jeunesse Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 212.

Yancy Medeiros (MMA 13-4-0-1/UFC 4-4-0-1) kwam in 2013, na bijna drie jaar niet gevochten te hebben de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen Medeiros kreeg in Rustam Khabilov meteen een zeer sterke tegenstander voor zijn neus. Vroeg in de eerste ronde kon Medeiros niet verder na een blessure aan zijn duim. Dit betekende een verlies via TKO, en ook het eerste professionele MMA verlies voor de Hawaiïaan. Vervolgens won Medeiros weliswaar via KO in de eerste ronde van veteraan Yves Edwards, maar een positieve test voor Marihuana zorgde ervoor dat het resultaat werd omgezet in een No-Contest. Na dit gevecht kreeg Medeiros opnieuw een verlies te verduren, ditmaal tegen BJJ Black Belt Jim Miller. Miller finishte Medeiros vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Medeiros weigerde af te tikken en werd dus in slaap gechoked. De Hawaiïaan revancheerde zich echter nog in 2014 door twee Performance of the Night bonussen te winnen. Zo werden Damon Jackson en Joe Proctor respectievelijk via Reverse Bulldog Choke Submission en Guillotine Choke Submission gefinisht. In de zomer van 2015 kreeg Medeiros de opgeleefde Dustin Poirier voor zijn neus. In een geweldige eerste ronde gingen beide mannen voor de KO. Poirier’s precisie was echter te goed en daarom won de American Top Team vechter ook via TKO. Tijdens UFC 194 eind 2015 wist Medeiros zijn negatieve record binnen de UFC weer te effenen. De Canadees John Makdessi werd in een zeer attractieve pot verslagen via Split Decision. In 2016 wist Medeiros opnieuw twee bonussen binnen te halen. Allereerst werd er weliswaar verloren van Francisco Trinaldo, maar het gevecht was zo intens en attractief dat de UFC beide vechters beloonde met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn meest recente partij in Cleveland, Ohio maakte Medeiros zijn Welterweight debuut in de UFC. Met succes werd in de tweede ronde Sean Spencer knockdown geslagen en vervolgens gefinisht via Rear Naked Choke Submission. En ook hiervoor kreeg de altijd attractief vechtende Medeiros een Performance of the Night bonus. Medeiros zou vervolgens begin dit jaar terugkeren om het op te nemen tegen de Chinees Li Jingliang, echter raakte Medeiros geblesseerd en moest verstek laten gaan.

Erick Silva (MMA 19-7-0-1/UFC 7-6-0-0) kwam in 2011 de UFC binnen als ”the next big thing in MMA”. De Jungle Fight Kampioen moest het in zijn debuut opnemen tegen landgenoot Luis Ramos. Silva besliste het gevecht binnen veertig seconden via KO en een nieuwe hype leek geboren. Begin 2012 vocht Silva zijn tweede partij in de UFC tegen Carlo Prater. Het gevecht duurde slechts 29 seconden aangezien scheidsrechter Mario Yamasaki illegale stoten naar het achterhoofd van Prater had geconstateerd. Hij was vrijwel de enige, maar ondanks dat kreeg Silva een diskwalificatie aan zijn broek. Het gevecht werd door veel MMA media bestempelt als ”Robbery of the Year 2012”. Halverwege 2012 keerde Silva terug in de Octagon om het op te nemen tegen Charlie Brenneman. Silva versloeg Brenneman via Rear Naked Choke Submission laat in de eerste ronde. Silva kreeg vervolgens een partij aangeboden tegen voormalig titeluitdager Jon Fitch. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus liet Fitch zien op dat moment nog steeds bij de top te horen en uiteindelijk terecht de Unanimous Decision win te claimen. In 2013 versloeg Silva vroeg in de eerste ronde Jason High via een Reverse Triangle Armbar Submission, maar ging hij hard KO tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim. In 2014 vocht Silva driemaal voor de UFC. Takenori Sato en Mike Rhodes werden beiden gefinisht, alleen het gevecht tijdens het Main Event van UFC Fight Night Cincinnati werd verloren tegen Matt Brown. Overigens kreeg Silva voor alle drie zijn gevechten in 2014 een bonus. Silva vervolgde in 2015 met een vrij eenvoudige overwinning op voormalig titeluitdager Josh Koscheck, waarna hij verloor van Neil Magny. Nadat Silva vervolgens zwaar KO ging in 2016 tegen de Fransman Nordine Taleb leek Silva even te moeten vrezen voor zijn contract. Echter wist Silva in een Fight of the Night performance in September vorig jaar landgenoot Luan Chagas via Rear Naked Choke Submission laat in de derde ronde te finishen.

Comments are closed.

Translate »