breaking news

WSOF voegt twee titelgevechten toe aan de WSOF 35 card in Verona, New York

February 4th, 2017 | by Marcel Dorff
WSOF voegt twee titelgevechten toe aan de WSOF 35 card in Verona, New York
WSOF
0

Zojuist heeft de WSOF organisatie bekend gemaakt dat het twee titelgevechten heeft toegevoegd aan de WSOF 35 card in Verona, New York. Het Main Event was al eerder bekend gemaakt. WSOF Heavyweight Kampioen Blagoy Ivanov neemt het op tegen uitdager Shawn Jordan. Het Co-Main Event zal gaan tussen Featherweight Kampioen Lance Palmer en de ongeslagen uitdager Andre Harrison. Tot slot wordt ook de vacante Bantamweight titel vergeven. Een Russisch onderonsje tussen Timur Valiev en Bekbulat Magomedov staat op de card voor de Bantamweight Titel. Het evenement zal plaatsvinden op 18 Maart 2017 in het Turning Stone Resort Casino in Verona, New York.

Lance Palmer (MMA 11-2/WSOF 4-2) maakte in 2013 zijn WSOF debuut. Palmer die op dat moment nog trainde bij Team Alpha Male (inmiddels overgestapt naar Team Elevation) had een vervelend debuut voor de organisatie. De RFA Kampioen mocht weliswaar voor de allereerste WSOF Featherweight titel vechten, maar verloor laat in de derde ronde via Submission (Guillotine Choke) van de Armeniër Georgi Karakhanyan. Vervolgens revancheerde Palmer zich tegen Nick LoBosco in de eerste ronde via Rear Naked Choke submission waarna hij opnieuw de kans kreeg om voor de titel te vechten. Toenmalig Kampioen Rick Glenn delfde uiteindelijk in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission het onderspit, waardoor Palmer de titel greep. Palmer verdedigde vervolgens vrij eenvoudig tegen Chris Horodecki zijn titel, maar raakte de titel eind 2015 kwijt. Alexandre Almeida won via Unanimous Decision tot ongeloof van Palmer die het er totaal niet mee eens was. WSOF plande een half jaar later de rematch in. Ditmaal leek Almeida de betere, maar kreeg Palmer de overwinning via Majority Decision toegewezen. Palmer mag nu zijn titel gaan verdedigen tegen Andre Harrison.

Andre Harrison (MMA 15-0/WSOF 1-0) is een voormalig Ring of Combat en Titan FC Kampioen. Harrison maakte op de laatste dag van 2016 zijn WSOF debuut tegen Bruce Boyington. Dit gevecht wist Harrison via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde te winnen. Harrison weet hoe het is om voor een titel te vechten en ook hoe het is om er een te winnen. Meer dan 90% van Harrison’s gevechten waren titelgevechten. Hij wist ze tot noch toe allemaal te winnen. Onder meer mannen als Steven Siler, Cody Bollinger, Kurt Holobaugh, Jeff Lentz en Des Green werden verslagen. Harrison kan de vijfde persoon worden die een WSOF Featherweight Titel op zijn nam kan schrijven.

Timur Valiev (MMA 11-2/WSOF 5-1) maakte in 2014 zijn WSOF debuut. De Rus uit Mackhachkala, Dagestan won tijdens zijn debuut via een spectaculaire Flying Knee TKO tegen Adam Acquaviva. Vervolgens won Valiev nog driemaal waaronder een TKO win in de eerste ronde tegen Ed West. Begin 2016 liep Valiev tegen zijn eerste verlies aan in de WSOF organisatie. Chris Gutierrez versloeg Valiev via Split Decision. Acht maanden later was de rematch ingepland. Ditmaal won Valiev via Unanimous Decision. Valiev kan de tweede WSOF Bantamweight Kampioen ooit worden. De titel kwam vrij nadat Kampioen Marlon Moraes besloot om zijn contract bij de organisatie niet te verlengen. Moraes verdedigde liefst vijfmaal zijn belt en verloor nooit.

Bekbulat Magomedov (MMA 17-1/WSOF 1-1) maakte in 2015 als ongeslagen MMA vechter zijn WSOF debuut. De Rus die eveneens geboren is in Mackhachkala, Dagestan verloor zijn debuut via Split Decision tegen Josh Hill. Magomedov herpakte zicht in Oktober 2016 door Jesse Brock via Unanimous Decision te verslaan. Ondanks een 1-1 record binnen de organisatie ziet WSOF een mooie toekomst in het verschiet liggen voor Magomedov en mag hij al voor de titel vechten.

Comments are closed.

Translate »