breaking news

Wood vs. Quinonez is een van drie gevechten aangekondigd tijdens UFC Londen persconferentie

January 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Wood vs. Quinonez is een van drie gevechten aangekondigd tijdens UFC Londen persconferentie
UFC
0

Zojuist vond in Londen een persconferentie plaats over de UFC Fight Night 147 card die zal plaatsvinden op 16 Maart 2019. Bantamweight Nathaniel Wood kondigde aan dat hij het zal gaan opnemen tegen de Mexicaan Jose Quinonez. Eveneens kondigde gespreksleider Dan Hardy nog twee partijen aan voor dit evenement. De Schot Danny Henry keert na een jaar afwezigheid terug in de Octagon tegen Dan Ige in de Featherweight divisie. Tot slot zal ook Nad Narimani zijn opwachting maken. Hij treft nieuwkomer en vaste trainingspartner van Darren Till, namelijk Mike Grundy in de Featherweight divisie. De gevechten vinden plaats in de Octagon van “The O2”.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Nathaniel Wood vs. Jose Quinonez

Nathaniel Wood (MMA 15-3/UFC 2-0) is een van de grootste talenten uit Engeland. Wood maakte zijn MMA debuut in 2012. Hij vertoefde vooral in het regionale Britse MMA circuit, maar kwam ook regelmatig voor de grotere organisaties als BAMMA en Cage Warriors uit. Na een overwinning tegen de hoog aangeschreven Bryan Creighton kreeg Wood in 2016 een titelgevecht bij de BAMMA organisatie tegen Alan Philpott. Wood verloor het gevecht uiteindelijk via TKO in de derde ronde. Vervolgens maakte Wood zijn debuut voor Bellator in Londen. Wood won die partij via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde tegen Chase Morton. Hierna tekende Wood bij de Cage Warriors organisatie (eerder vocht hij al een aantal losse partijen voor de promotie). Wood liet zien dat hij iemand was om in de toekomst rekening mee te houden. In Juni 2017 pakte hij de vacante titel door via TKO in de eerste ronde Marko Kovacevic te verslaan. Wood zou zijn titel tweemaal verdedigen tegen achtereenvolgens Josh Reed en Luca Iovine. De partij tegen Reed kan worden gerekend tot een van de meest spectaculaire MMA partijen van 2017. Wood werd vervolgens door de UFC gecontracteerd en maakte in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn debuut tegen Johnny Eduardo. Na een moeilijke eerste ronde wist Wood het tij te keren en de Braziliaanse veteraan via een Brabo Choke Submission te finishen. Wood werd vervolgens gematcht tijdens UFC 232 tegen Tom Duquesnoy. Echter door een blessure van de Fransman werd Andre Ewell de nieuwe tegenstander. Wood vocht sterk tegen Ewell en wist de Amerikaan op de grond te controleren. Uiteindelijk won Wood laat in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

José Quiñónez (MMA 7-2/UFC 4-1) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. De Mexicaan wist tijdens dat seizoen de finale te halen. In de finale stond hij tegenover zijn goede vriend Alejandro Perez. Beide mannen vochten een jaar eerder al tegen elkaar in een andere organisatie. Destijds was Quinonez via Unanimous Decision de sterkste van de twee. Tijdens de TUF Latin America Finale was dit echter niet het geval. Quinonez verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het gevecht gaf Quinonez tweemaal achter elkaar een kopstoot op de borst van Perez. De scheidsrechter berispte Quinonez en gaf hem twee punten in mindering. Zonder deze punten in mindering had Quinonez via Split Decision verloren. Vervolgens zagen we Quinonez terug in de zomer van 2015 toen hij het opnam tegen Leonardo Morales. Quinonez wist dit gevecht relatief eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde naar zich toe te trekken. Vervolgens duurde het meer dan een jaar voordat we Quinonez terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC Hidalgo in September 2016 nam Quinonez het op tegen Joey Gomez. Quinonez won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens stond in Mexico City een Latijns-Amerikaans onderonsje op het programma tegen de Chileen Diego Rivas. Quinonez was te sterk en won wederom via Unanimous Decision. Hierdoor had Quinonez nu een winstreak van drie gevechten in de UFC. Die winstreak werd in Februari 2018 vergroot naar vier zeges op rij. Tijdens UFC 221 in Perth versloeg Quinonez de Japanner Teruto Ishihara via Unanimous Decision. Quinonez zou het vervolgens tijdens UFC 229 in Oktober 2018 opnemen tegen Sean O’Malley. Echter raakte de Amerikaan geblesseerd en werd er geen vervanger gevonden.

Embed from Getty Images

Danny Henry vs. Dan Ige

Danny Henry (MMA 12-2/UFC 2-0) is een Schotse MMA vechter die in 2011 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na vier overwinningen in zijn eerste vijf partijen trok Henry richting Zuid-Afrika. Daar vocht hij sinds de zomer van 2015 zijn MMA gevechten voor de EFC Promotie. Binnen drie maanden won Henry twee partijen en mocht hij al voor de titel vechten. Henry won de titel door Boyd Allen in de vierde ronde via KO te verslaan. Echter ging hij tijdens zijn eerste titelverdediging mis. Igeu Kabesa was via Unanimous Decision te sterk. Na vervolgens twee KO overwinningen mocht Henry in Maart 2017 opnieuw om de titel vechten tegen de man waar hij de titel eerder tegen verloor : Igeu Kabesa. Henry won zijn titel terug door Kabesa via Submission in de eerste ronde al te stoppen. Henry werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut in eigen land tijdens UFC Glasgow tegen Daniel Teymur. ”The Hatchet” maakte meteen indruk door de ongeslagen Teymur via Unanimous Decision te verslaan. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus. Henry keerde vervolgens terug in Maart 2018 tijdens UFC Londen. Henry nam het op tegen de Canadees Hakeem Dawodu. In een zeer spectaculaire performance van Henry versloeg hij Dawodu via Guillotine Choke Submission binnen 40 seconden.

Embed from Getty Images

Dan Ige (MMA 10-2/UFC 2-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture & American Kickboxing Academy traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen. Vervolgens nam Ige het op tegen promotionele nieuwkomer Jordan Griffin tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Ige was iets sterker en won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Nad Narimani vs. Mike Grundy

Nad Narimani (MMA 12-2/UFC 2-0) is een Engelse MMA vechter die zijn sporen heeft verdient in het Europese MMA circuit. Narimani maakte zijn Pro-MMA debuut in 2011. Na vijf overwinningen in het Britse circuit (waaronder een overwinning tegen inmiddels UFC veteraan Marcin Wrzosek) werd Narimani getekend door de Cage Warriors organisatie. Nadat Narimani zijn debuut verloor via Split Decision wist hij twee partijen in de eerste ronde via Submission te beëindigen. Hierdoor mocht hij in 2014 vechten voor de vacante Featherweight titel tegen Alex Enlund. Helaas voor Narimani verloor hij via Unanimous Decision. Narimani knokte zich wederom terug en met twee overwinningen tegen respectievelijk Jeremy Petley en Daniel Requeijo mocht hij in 2017 wederom vechten voor de Featherweight titel. Ditmaal was Paddy Pimblett de tegenstander. Narimani domineerde het gevecht en kroonde zich via Unanimous Decision de nieuwe Kampioen. Narimani tekende vervolgens bij de UFC om het tijdens UFC Liverpool op te nemen tegen Nasrat Haqparast. Echter werd Haqparast enkele ogenblikken voordat het gevecht zou starten niet goedgekeurd door de commissie in verband met een ooginfectie. Hierdoor moest Narimani zijn UFC debuut uitstellen. Narimani vocht vervolgens in Hamburg in Juli 2018 tegen eveneens debutant Khalid Taha. Narimani was over het hele gevecht gezien de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision. Narimani zou vervolgens tijdens UFC Buenos Aires vechten tegen Enrique Barzola. Echter raakte de Peruviaan geblesseerd en zou Narimani nu tegen Sergio Giglio vechten. Echter moest ook Giglio verstek laten gaan en werd Anderson Dos Santos de tegenstander. Narimani bleek te sterk voor Dos Santos en won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Mike Grundy (MMA 11-1/UFC 0-0) is een Engelsman die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Grundy traint al jaren bij Team Kaobon en is de vaste trainingspartner van Darren Till. Grundy (die al een bekende naam had opgebouwd in het worstelen) startte zijn MMA carrière bij de bekende Britse bond BAMMA. Daar wist hij in zes partijen vijfmaal de overwinning te pakken. Grundy zou vervolgens vechten voor de Ice FC organisatie, om vervolgens in 2017 op te duiken in Japan bij Shooto. Daar versloeg hij Yutaka Saito via Unanimous Decision. Dit leverde hem een gevecht op bij het inmiddels gefuseerde ACB. Grundy pakte daar ook een overwinning door de Australiër Michael Tobin zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. In November 2017 pakte Grundy zijn meest prestigieuze overwinning. Tijdens een Aspera FC evenement won hij de titel door voormalig UFC vechter Fernando Bruno via Unanimous Decision te verslaan.

Afbeeldingsresultaat voor MIKE GRUNDY

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »