breaking news

Women’s Flyweight gevecht tussen Melinda Fabian en Ji Yeon Kim tijdens UFC Singapore

May 28th, 2018 | by Redactie
Women’s Flyweight gevecht tussen Melinda Fabian en Ji Yeon Kim tijdens UFC Singapore
UFC
0

De Hongaarse Melinda Fabian zal op 23 Juni 2018 terugkeren in de Octagon. Zij neemt het in de Flyweight divisie op tegen de Zuid-Koreaanse Ji Yeon Kim. Dit wist John Hyon Ko van Kumite Radio te melden. Beide vrouwen treffen elkaar in het Singapore Indoor Stadium tijdens UFC Fight Night 132 in Kallang, Singapore. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card.

Melinda Fabian (MMA 4-3-2/UFC 0-0-1) is een Hongaarse MMA vechtster met haar roots in Karate. Op haar zestiende stapte zij over naar Kempo. Sinds 2015 vecht zij op professioneel niveau. Fabian heeft al haar vier overwinningen behaald via een Submission. Haar veelzijdigheid op de grond is ook terug te vinden in de verschillende Submissions. Zo won zij via een Armbar (2 keer), Ezekiel Choke en een Ankle Lock. Fabian was lid van Team Alvarez tijdens het 26ste seizoen van TUF. Echter was haar openingspartij geen sterke en verloor ze via een Rear Naked Choke Submission van Rachael Ostovich-Berdon. Fabian kreeg echter wel een partij aangeboden tijdens de TUF Finale tegen DeAnna Bennett. De partij eindigde in een Majority Draw.

Embed from Getty Images

Ji Yeon Kim (MMA 7-1-2/UFC 1-1-0) is na Seo Hee Ham en Chan Mi Jeon de derde Zuid-Koreaanse vrouw die uitkomt voor de UFC. Kim maakte haar MMA debuut in 2013 in de bekende DEEP organisatie in Japan. Kim begon haar carrière met twee draws, maar die kwamen wel tegen twee gerenomeerde namen in Takayo Hashi en Shizuka Sugiyama. Sindsdien heeft de Zuid-Koreaanse zesmaal gewonnen in zes partijen. Zo wist Kim de Turks-Nederlandse Hatice Özyurt via Armlock Submission te verslaan, en won ze de DEEP Jewels titel door ditmaal wel Takayo Hashi te verslaan. Dit gebeurde via Unanimous Decision. Kim werd in eerste instantie gekoppeld door de UFC aan Holly Holm, echter nam Holm deze partij niet aan. Hierdoor werd ze gekoppeld aan de Tsjechische Lucie Pudilova. In een zeer competitief gevecht moest Kim uiteindelijk via Unanimous Decision haar meerdere erkennen in Pudilova en liep ze tegen haar eerste verliespartij in haar MMA carrière aan. Kim keerde terug tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 tegen Justine Kish. Kim won een zeer controversiële Split Decision en mocht zo voor de eerste keer de Octagon als winnares verlaten.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.