breaking news

Wilson Reis neemt het op tegen Ulka Sasaki in Brooklyn

December 15th, 2016 | by Marcel Dorff

Het gerucht ging al een tijdje maar nu heeft Wilson Reis dan eindelijk bevestigd dat hij het op 11 Februari 2017 zal opnemen tegen Ulka Sasaki in Brooklyn, New York. Het Flyweightgevecht maakt deel uit van de UFC 208 card en zal plaatsvinden in het Barclays Center.

Wilson Reis (MMA 21-6/UFC 5-2) is de nummer 5 van de Flyweight divisie. De 31-jarige Braziliaan is in bezit van de zwarte band BJJ en weet deze technieken vaak te vertalen naar de Octagon. Van zijn 21 overwinningen beëindigde Reis 10 keer de partij via een Submission. Zijn laatste overwinning dateert van 30 Juli van dit jaar. Reis won via een Submission (Rear Naked Choke) tegen Hector Sandoval. In eerste instantie zou Reis op dat evenement vechten voor de titel tegen Demetrious Johnson. Dit ging echter niet door omdat Johnson af moest haken met een blessure. Verwacht wordt dat wanneer Reis deze partij winnend af weet te sluiten, hij weer in zicht is voor een eventueel titelgevecht.

Ulka Sasaki (MMA 19-3-2/UFC 2-2-0) gaat op voor zijn tweede partij in de Flyweight divisie. Nadat Sasaki twee van zijn eerste drie partijen op Bantamweight verloor stapte hij in Mei van dit jaar in Rotterdam voor het eerst als Flyweight de Octagon in. Sasaki wist deze partij te winnen tegen Willie Gates via een Submission (Rear Naked Choke). In eerste instantie zou Sasaki op 19 November tijdens UFC Fight Night 100 vechten tegen Matheus Nicolau. Dit ging echter niet door vanwege een potentiële doping overtreding van Nicolau. Nu krijgt Sasaki dus nog een hoger gerankte tegenstander dan Nicolau. Bij winst nestelt Sasaki zich waarschijnlijk in de Top 10 van de UFC Flyweight divisie.

pixlr_20161126033048433

Leave a Reply

Translate »