breaking news

William Knight vs. Fabio Cherant toegevoegd aan UFC evenement op 21 augustus

May 8th, 2021 | by Marcel Dorff
William Knight vs. Fabio Cherant toegevoegd aan UFC evenement op 21 augustus
UFC
0

William Knight keert na een tegenvallende partij recent tegen Da Un Jung terug in de Octagon. Hij gaat het opnemen tegen Fabio Cherant in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie op 21 augustus. Cherant gaat op zoek naar zijn eerste overwinning in de UFC. MMA Junkie maakte de partij bekend.

William Knight (MMA 9-2/UFC 1-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een imposante amateur carrière in 2018 overstapte naar de professionals. Knight viel op met vier (T)KO finishes in evenveel partijen. Mede hierdoor werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was de eveneens ongeslagen Herdem Alacabek. Knight won de partij via TKO in de derde ronde. Dana White vond Knight nog te onervaren en gaf hem een zogeheten “Developmental Deal”. Dit houdt in dat je als vechter door de UFC in een andere organisatie partij krijgt aangeboden en je ook gebruik mag maken van het UFC Performance Institute. Knight vocht vervolgens met succes tweemaal voor de CES MMA organisatie, maar verloor verrassend bij de CFFC organisatie. Knight zou vervolgens tijdens het vierde seizoen van de DWCS een herkansing krijgen tegen Cody Brundage. Knight had het moeilijk in het begin, maar wist met een aantal ellebogen de partij compleet te draaien en Brundage via TKO te finishen. Dana White beloonde Knight ditmaal wél met een UFC contract. Knight won vervolgens in September 2020 zijn UFC debuut via Unanimous Decision tegen Aleksa Camur. Vervolgens werd Knight tweemaal gekoppeld aan Alonzo Menifield. Beide partijen gingen niet door in verband met COVID-19. Knight maakte wel zijn opwachting in April 2021 tegen Da Un Jung. Knight verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Fabio Cherant (MMA 7-2/UFC 0-1) maakte na een amateur carrière van twee jaar in 2018 zijn professionele MMA debuut. Cherant won zijn eerste vier partijen bij de CES MMA organisatie allemaal door middel van Submission en kreeg in 2019 de kans om zich via het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een contract bij de UFC te verdienen. Cherant verloor in de tweede ronde via KO van Aleksa Camur en keerde terug in het regionale circuit. Cherant won drie op een rij waaronder de Light-Heavyweight titel bij de LFA organisatie. Vervolgens klopte de UFC alsnog aan en maakte Cherant met drie dagen voorbereiding zijn UFC debuut tegen Alonzo Menifield. Cherant verloor in de eerste ronde via een Von Flue Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »