breaking news

Will Brooks en Nik Lentz proberen het opnieuw tijdens UFC Sydney

October 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanavond maakte MMAJunkie bekend dat het gevecht tussen Will Brooks en Nik Lentz opnieuw was ingepland voor UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië. Beide Lightweights zouden in principe eerder deze maand tijdens UFC 216 tegen elkaar vechten. Echter werd Lentz medisch niet goedgekeurd waardoor het gevecht last minute werd gecanceld. Nu zullen beide mannen op 19 November 2017 in de Qudos Bank Arena alsnog hun opwachting maken.

Will Brooks (MMA 19-3/UFC 1-2) was in 2016 een van de meest opmerkelijk nieuwelingen binnen de UFC. Brooks kwam over van Bellator MMA waar hij van 2014 tot 2015 de Lightweight Kampioen was. Brooks verloor in zijn tien Bellator partijen slechts eenmaal. In Bellator wist hij onder meer te winnen van mannen als Michael Chandler, Marcin Held & Alexander Sarnavskiy. Tijdens International Fight Week in 2016 maakte Brooks zijn debuut op short notice tegen Ross Pearson. Brooks wist uiteindelijk via Unanimous Decision zijn UFC debuut winnend af te sluiten. Vervolgens werd Brooks gekoppeld aan Alex ”Cowboy” Oliveira. Oliveira was te zwaar tijdens de weging, iets waar Brooks zich mateloos aan ergerde. Oliveira wist uiteindelijk te profiteren van een gekneusde/gebroken rib van Brooks en het gevecht in de derde ronde te finishen. Brooks nam het vervolgens begin dit jaar op tegen opnieuw een Oliveira, ditmaal Charles Oliveira. Maar ook van deze Oliveira werd niet gewonnen. Oliveira won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission en zorgde ervoor dat Brooks voor het eerst in zijn MMA carrière twee verliespartijen op rij moest slikken.

Nik Lentz (MMA 27-8-2-1/UFC 11-5-1-1) mag inmiddels al een echte veteraan binnen de UFC genoemd worden. Lentz vecht al ruim 7 jaar in de UFC, en is altijd een zeer sterke kracht in zowel de Featherweight als de Lightweight divisie geweest. Zo wist Lentz mannen als Hacran Dias, Manvel Gamburyan, Diego Nunes en Tyson Griffin te verslaan. Eind 2013 was Lentz na een winstreak van drie gevechten heel dicht bij een titelgevecht tegen José Aldo, maar Chad Mendes gooide roet in het eten door Lentz te verslaan via Unanimous Decision. Lentz keerde vervolgens na zijn Fight of the Night verlies in Mei 2015 tegen Charles Oliveira terug naar de Lightweight divisie. Sindsdien vocht Nik Lentz nog tweemaal, en wist hij beide partijen tegen Danny Castillo en Michael McBride winnend af te sluiten. De American Top Team vechter probeerde in Februari van dit jaar daar een derde overwinning aan toe te voegen tegen de Wereldkampioen Sambo Islam Makhachev. Makhachev bleek uiteindelijk te sterk voor Lentz, waardoor de Amerikaan verloor via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »