breaking news

Wie is Daniel Omielańczuk?

September 15th, 2016 | by Lennart Van Arendonk

Daniel Omielańczuk is de vervanger van Ruslan Magomedov. Het is nu zijn taak om de strijd aan te gaan met de Nederlandse Stefan Struve tijdens UFC 204 in de Manchester Arena in Manchester, Engeland. Ruslan liep een een zogeheten ”Staph infection” op en is voor besmettingsgevaar van het rooster afgehaald. Vervanger Daniel staat niet in de UFC Heavyweight top 15, maar hij heeft zeker een aantal sterke technieken in zijn pakket zitten.

Daniel Omielańczuk is een 34-jarige man geboren in Sokołów Podlaski, Polen en heeft een MMA record van 19–5–1 (1). Omielańczuk maakte zijn professionele Mixed-Martial-Arts debuut op 17 oktober 2009 tijdens een lokaal evenement van FCK: Łobez. Hij wist de jury te overtuigen de sterkste te zijn en won van Karol Celinski met een unanieme beslissing. Vervolgens is zijn vechtcarrière gaan lopen. Voordat hij bij de UFC tekende heeft hij gevochten voor organisaties als KSW, Warrior’s Honor, ECSF, ASP en VAC. Na een win-streak van 11 partijen waaronder acht submission win partijen kreeg hij een aanbod van de Dana White en Joe Silva.

foto1

Op 21 september 2013 stapte Omielańczuk voor de eerste keer op het canvas in de Octagon. Hij stond ingeroosterd tegenover Nandor Guelmino tijdens UFC 165 in Toronto, Canada. Zijn UFC debuut ging de boeken in als een succes. Hij wist Nandor te stoppen met een knock-out in de derde ronde.
Na dit gevecht zat het hem even tegen, zo slaagde hij er niet in om te winnen van Jared Rosholt en Anthony Hamilton. Hij verloor deze partijen met een unanieme beslissing.

Omielańczuk ging terug naar zijn team Ankos Zapasy in Warsaw, Polen om te werken aan zijn zwakke punten. Dit deed hij met succes want hij wist vervolgens drie partijen te winnen. Dit deed hij van Chris De La Rocha, Jarjis Danho en van Oleksiy Oliynyk. Nu dit achter de rug is staat er op 8 oktober een (heel) groot obstakel voor zijn neus. Hij hoopt zijn winning streak door te zetten.

fotoo112

Leave a Reply

Translate »