breaking news

Werdum opent gevecht met hoogstandje

September 11th, 2016 | by Stefan Van Erp

In het Co-Main event van UFC 203 stonden Heavyweights Travis ‘HAPA’ Browne en Fabricio Werdum tegenover elkaar.

Werdum wilde zijn verlies tegen regerend kampioen Stipe Miocic rechtzetten en ook Browne kwam van een verlies tijdens UFC 200 tegen Cain Velasquez. Tijdens de persconferenties voor de wedstrijd en de daaropvolgende stare downs werd al duidelijk dat de heren geen beste vrienden van elkaar waren.

Werdum vloog dan ook letterlijk uit de startblokken toen de bel ging voor de eerste ronde. Browne kon nog net op zijn benen blijven staan na de spectaculaire flying kick die Werdum plaatste. Daarna domineerde Werdum de eerste ronde met goed geplaatste stoten en trappen. Een van die stoten hield Brown met zijn vingertoppen tegen waardoor zijn vinger uit de kom schoot. Vervolgens schreeuwde Brown om een time-out en deelde Werdum nog een linkerhoek uit. Scheidsrechter Copeland honoreerde de time-out en in plaats van het gevecht te eindigen mocht Browne toch door. Normaal gesproken zou Werdum de wedstrijd gewonnen hebben door een TKO door blessure.

De tweede en derde ronde zorgden voor minder spektaken en uiteindelijk won Werdum met een unanimous decicion de wedstrijd. Na de wedstrijd ontstond er nog consternatie in de Octagon nadat de bokscoach van Browne, Edmund Tarverdyan iets tegen Werdum zei waarop Werdum antwoorde met een pushkick. Uiteindelijk moesten beide teams de Octagon verlaten waarna Bruce Buffer de winnaar kon aankondigen.

Bekijk hieronder de spectaculaire trap van Werdum.


Leave a Reply

Translate »