breaking news

Welterweights Song Kenan en Derrick Krantz treffen elkaar tijdens UFC Shenzhen

July 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Welterweights Song Kenan en Derrick Krantz treffen elkaar tijdens UFC Shenzhen
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij toegevoegd aan de UFC Fight Night 157 card in Shenzhen, China op 31 Augustus 2019. De Chinees Song Kenan zal zijn opwachting maken in de Welterweight divisie tegen Derrick Krantz. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Shenzhen Universiade Sports Centre op de Preliminary Card.

Song Kenan (MMA 14-5/UFC 2-1) is een Chinese vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA circuit. Binnen twee jaar tijd vocht Song liefst tienmaal en wist hij een record bij elkaar te vechten van 8-2. Na ook in 2016 viermaal op rij gewonnen te hebben klopte het prestigieuze Zuid-Koreaanse Road FC bij Song aan. Song werd gekoppeld aan Elnur Agaev. Agaev won het gevecht tegen Song via Unanimous Decision. Begin 2017 vocht Song zijn laatste partij (voordat hij bij de UFC tekende) tegen Brad Riddell. Song verloor via KO in de tweede ronde en kende toen een een losing streak van twee gevechten. Tijdens zijn debuut bij de UFC wist hij deze streak te doorbreken. Hij versloeg de Amerikaan Bobby Nash via TKO in de eerste ronde tijdens UFC Shanghai in November 2017 en won daarmee ook de Performance of the Night bonus. Song wist dat debuut een uitstekend vervolg te geven. In Juni 2018 vocht de Chinees tijdens UFC Singapore tegen Hector Aldana. Song won het gevecht in de tweede ronde via TKO. Helaas voor Song kon hij zijn winstreak van twee gevechten niet uitbreiden. Tijdens UFC Beijing in November 2019 werd in een Fight of the Night performance via Unanimous Decision verloren van Alex Morono.

Embed from Getty Images

Derrick Krantz (MMA 24-11/UFC 0-1) is een MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2008 zijn debuut maakte bij de professionals. Tijdens zijn eerste drie jaar als prof wist hij elf van zijn zestien partijen te winnen. Krantz won onder meer van Rocky Long en Ryan Larson. Krantz zou vervolgens bij Bellator MMA tekenen. Nadat hij zijn eerste gevecht won via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde kwam hij in zijn tweede (en laatste gevecht voor de organisatie) te kort tegen latere Kampioen Andrey Koreshkov. Krantz tekende vervolgens in 2012 bij de Legacy FC organisatie. Daar wist hij onder meer Charles Byrd en Daniel Roberts te verslaan. Mede hierdoor mocht hij in 2015 voor de Legacy FC titel vechten tegen UFC veteraan Brock Larson. Krantz won het gevecht via KO in de derde ronde en pakte dus de titel. De titel werd vervolgens meteen verloren in zijn eerste verdediging tegen Alex Morono. Nadat Legacy FC en RFA fuseerden in het nieuwe LFA zette Krantz daar zijn carrière voort. Na een overwinning tegen Hayward Charles mocht Krantz voor de allereerste LFA Welterweight titel vechten tegen Ben Neumann. Krantz won via KO in de tweede ronde en kroonde zich tot kampioen. Helaas voor Krantz verloor hij in zijn daarop volgende gevecht de titel door te verliezen via Split Decision van de ongeslagen James Nakashima. Vervolgens pakte Krantz vier overwinningen op rij met in Maart 2019 een overwinning tegen Justin Patterson. Krantz maakte vervolgens in Mei 2019 op “4 days notice” zijn UFC debuut tegen Vicente Luque. Ondanks een goede start verloor Krantz via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »