breaking news

Welterweights Alex Garcia en Court McGee strijden tijdens UFC Moncton

September 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Welterweights Alex Garcia en Court McGee strijden tijdens UFC Moncton
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 138 card in Moncton, New Brunswick, Canada. De Dominicaan Alex Garcia zal in de Welterweight divisie vechten tegen TUF 11 winnaar Court McGee. Beide vechters treffen elkaar in het Avenir Centre op 27 Oktober 2018.

Alex Garcia (MMA 15-5/UFC 5-4) is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, maar is gevestigd in Canada. Hij traint bij de Tristar Gym van Firas Zahabi. Garcia kwam eind 2013 met een 10-1 record de UFC binnen, en vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Ben Wall. Garcia won binnen 50 seconden via KO. Een schitterend debuut dat een vervolg kreeg vier maanden later. Sean Spencer werd verslagen via Split Decision. Echter kon Garcia zijn winstreak binnen de UFC niet uitbreiden naar drie, Neil Magny verhinderde dat waardoor Garcia tegen zijn eerste nederlaag binnen de UFC aanliep. Vervolgens werd de door blessures geteisterde Mike Swick via Unanimous Decision verslagen, maar werd vervolgens opnieuw verloren. Sean Strickland wist Garcia via TKO te finishen. Garcia wist echter in December 2016 MMA veteraan Mike Pyle via een keiharde stoot KO te slaan in de eerste ronde. Garcia verdiende hiermee de Performance of the Night bonus. In Juni 2017 nam Garcia het vervolgens op tegen Tim Means. In een vrij matig gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Means die een verdiende Unanimous Decision uit het vuur wist te slepen. Garcia keerde vervolgens terug in November 2017 in Shanghai tegen UFC debutant Muslim Salikhov. Garcia gebruikte zijn worstelgame om de Rus te verslaan, en wist het gevecht uiteindelijk in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. Diezelfde worstelgame was hem niet goed gezind tijdens UFC Atlantic City in April 2018. Via Unanimous Decision werd verloren van Ryan LaFlare.

Embed from Getty Images

Court McGee (MMA 18-7/UFC 7-6) is een man met een verhaal. De TUF 11 winnaar werd in 2005 klinisch dood verklaart nadat hij een overdosis heroïne had gebruikt. McGee moest alles opnieuw leren : praten, lopen etc. Vanaf 2006 is McGee clean en begon zijn MMA carrière. McGee deed in 2010 mee aan het elfde seizoen van TUF. Ondanks het verlies in de achtste finales kwam McGee verder in verband met een blessure van een andere vechter. McGee greep de kans met beide handen aan en wist uiteindelijk de finale te bereiken tegen Kris McCray. McGee won de finale via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en won zodoende een contract bij de UFC. McGee kreeg voor zijn finish ook nog eens de Submission of the Night bonus. Vervolgens wist McGee twee mooie overwinningen te pakken tegen Ryan Jensen en Dongi Yang. Echter bleek 2012 vervolgens een jaar voor McGee om heel snel te vergeten. Zo werd verloren van Costa Philippou en wederom van Nick Ring (de man die hem ook al tijdens TUF 11 versloeg). Dit deed McGee besluiten een gewichtsklasse omlaag te gaan. Vanaf 2013 vocht McGee in de Middleweight divisie. McGee wist in zijn Middleweight debuut veteraan Josh Neer via Unanimous Decision te verslaan, en vervolgens ook de huidig UFC Interim Welterweight Kampioen Robert Whittaker. Echter sloot McGee 2013 alsnog in mineur af. Zo werd verloren van de sterk worstelende Ryan LaFlare via Unanimous Decision. Mede door aanhoudend blessureleed vocht McGee liefst twee jaar niet. De Amerikaan keerde pas in December 2015 terug in de Octagon tegen Marcio Alexandre Jr. Via Unanimous Decision wist McGee voor het eerst in ruim twee jaar weer een overwinning te pakken. McGee kon vervolgens in 2016 die lijn niet doortrekken. Tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio werd via TKO in de eerste ronde verloren. Vier maanden later revancheerde McGee zich met een overwinning tegen Dominique Steele via Unanimous Decision. Begin 2017 vocht McGee tegen Ben Saunders. Via een zeer controversiële Unanimous Decision ging de overwinning uiteindelijk naar Ben Saunders. Helaas voor McGee kon hij het tij ook niet keren in November 2017 tijdens UFC Norfolk. Sean Strickland was te sterk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »