breaking news

Welterweightclash tussen Thiago Alves en Patrick Côté tijdens UFC 210 in Buffalo

February 18th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanavond maakte de UFC bekend dat Thiago Alves en Patrick Côté het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC 210 in Buffalo, New York. Beide Welterweights zullen op 8 April 2017 de Octagon betreden van het KeyBank Center.

Thiago Alves (MMA 21-11/UFC 13-8) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Op dit moment heeft Alves een losing streak van twee gevechten. Carlos Condit en Jim Miller waren beiden te sterk voor de Braziliaan. Alves zal tegen Côté moeten proberen de streak te doorbreken en de weg naar boven proberen terug te vinden.

Patrick Côté (MMA 23-10/UFC 10-10) is een Frans-Canadees die al in 2004 zijn debuut voor de UFC maakte op short notice tegen Tito Ortiz. Côté verloor deze partij via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Joe Doerksen en Chris Leben werd verloren mocht Côté vertrekken uit de UFC. Echter keerde hij via TUF 4 een jaar later terug en haalde hij de finale. De finale ging verloren tegen Travis Lutter, maar Côté was terug. Hierna weet Côté een winstreak van vier gevechten te pakken met onder andere overwinningen tegen Kendall Grove en Ricardo Almeida. Door deze overwinningen mag Côté in Oktober 2008 voor de UFC Middleweight Titel vechten tegen Anderson Silva. Côté vecht goed maar heeft pecht dat zijn knie het in het begin van de derde ronde het ”begeeft”. Vervolgens verliest Côté nog tweemaal en krijgt hij geen contractverlenging. Na zichzelf vervolgens in het Canadese MMA circuit weer omhoog te hebben gewerkt klopt de UFC opnieuw aan bij Côté. Echter gaat zijn comeback gevecht niet als gepland. De Canadees verliest via Unanimous Decision van Cung Le. Vervolgens weet Côté in zeven gevechten liefst zesmaal als winnaar uit de bus te komen. Zo worden mannen als Kyle Noke, Ben Saunders en Josh Burkman verslagen. De enige setback komt tegen de huidige titeluitdager Stephen Thompson via Unanimous Decision verlies. Het laatste gevecht van Côté in Juni 2016 was helaas voor de Canadees geen succes. In de derde ronde werd voor eigen publiek verloren van Donald Cerrone via TKO.

Comments are closed.

Translate »