breaking news

Welterweightclash tussen Muslim Salikhov en Laureano Staropoli tijdens UFC Singapore

October 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Welterweightclash tussen Muslim Salikhov en Laureano Staropoli tijdens UFC Singapore
UFC
0

De UFC heeft een op papier spectaculair gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 162 card in Kallang, Singapore. “The King of Kung Fu” Muslim Salikhov keert terug in de Octagon tegen de Argentijn Laureano Staropoli. Beide vechters treffen elkaar in het Singapore Indoor Stadium. Het Welterweight gevecht dat op 26 Oktober aanstaande zal plaatsvinden werd bekend gemaakt door Combate.

Muslim Salikhov (MMA 15-2/UFC 2-1) vecht sinds November 2017 voor de UFC. De Dagestani werd al enkele maanden gelinkt met de organisatie, maar er werd maar geen overeenstemming bereikt. Salikhov is een vijfvoudig (!!!) wereldkampioen in Wushu Sanda en is in deze sport ook International Master of Sports in Rusland. Daarbij heeft Salikhov ook nog eens een kickboksrecord van 185-13-1. Salikhov debuteerde in het Pro-MMA pas in 2011. Salikhov is een keiharde standup vechter die 10 van in totaal 13 overwinningen via KO besliste. Zijn laatste twee overwinningen kwamen beiden via Spinning Back Kick in de eerste ronde tegen de voormalig UFC vechters Ivan Jorge en Melvin Guillard. Salikhov vocht zijn gevechten in zowel het MMA als in Kickboksen vooral in China, waardoor zijn debuut tijdens het Shanghai evenement ook voor de hand lag. Salikhov debuteerde tegen Alex Garcia in de UFC. Garcia gebruikte zijn groundgame tegen Salikhov. Een zeer slimme zet van Garcia aangezien Salikhov geen antwoord had. Garcia besliste het gevecht in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission en verpeste daarmee het debuut van Salikhov. Salikhov zou vervolgens vechten tijdens UFC Glendale in April 2018 tegen Abdul Razak Alhassan. Alhassan raakte echter geblesseerd waarna Rickey Rainey de tegenstander werd. Salikhov won het gevecht via KO in de tweede ronde. Salikhov zou vervolgens geschorst worden door USADA in verband met een potentiële overtreding. Echter bleek later dat Salikhov het verboden middel had gebruikt voordat hij de UFC inkwam en door USADA werd getest. Hierdoor werd de schorsing opgeheven. Salikov keerde terug in de Octagon in September 2019 tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Nordine Taleb. Salikhov wist Taleb via KO in de eerste ronde te stoppen en pakte ook de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Laureano Staropoli (MMA 9-1/UFC 2-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli voordat hij bij de UFC tekende. De Argentijn maakte in zijn eigen stad Buenos Aires zijn UFC debuut in November 2018 tegen de Mexicaan Hector Aldana. In een spectaculaire partij waar beide vechters de Fight of the Night bonus wisten te winnen won “Pepi” voor eigen publiek via Unanimous Decision. Staropoli zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Thiago Alves. Staropoli vocht erg sterk en won via Unanimous Decision van de Braziliaan. Staropoli werd vervolgens tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019 gematcht tegen Alexey Kunchenko. Echter raakte de Argentijn geblesseerd en moest hij verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »