breaking news

Welterweightclash tussen Alan Jouban en Danny Roberts tijdens UFC Hamburg

May 31st, 2018 | by Redactie
Welterweightclash tussen Alan Jouban en Danny Roberts tijdens UFC Hamburg
UFC
0

UFC Hamburg heeft een nieuw gevecht erbij. Alan Jouban zal zijn opwachting maken in de Welterweight divisie tegen de Engelsman Danny Roberts. Alan Jouban liet eerder al weten het contract getekend te hebben voor dit gevecht tijdens een uitzending van MMA Heat, echter moest er nog gewacht worden op Danny Roberts zijn handtekening voordat het gevecht officieel aangekondigd kon worden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Barclaycard Arena op 22 Juli 2018 tijdens UFC Fight Night 134 in Hamburg, Duitsland.

Danny Roberts (MMA 15-3/UFC 4-2) is een Welterweight uit Liverpool die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten. Roberts keerde vervolgens al snel terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Oliver Enkamp. Roberts wist het gevecht via KO in de eerste ronde in zijn voordeel te beslissen.

Embed from Getty Images

Alan Jouban (MMA 16-6/UFC 7-4) is een man die wordt gezien als een groot talent binnen de UFC. De Black House en 10th Planet Jiu-Jitsu vechter staat meestal garant voor veel spektakel. Zo won Jouban tot dusver onder meer van mannen als Richard Walsh, Matt Dwyer, Seth Baczynski en Brendan O’Reilly. In Juli 2016 won hij in een Fight of the Night performance tegen nieuwkomer Belal Muhammad via Unanimous Decision. Jouban verloor echter een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Warlley Alves in Brazilië, en via TKO tegen Albert Tumenov. Jouban had een 3 fight winstreak nadat hij in December 2016 in Sacramento de ongeslagen Mike Perry versloeg via Unanimous Decision. Jouban kon echter tijdens UFC Londen in Maart 2017 geen vuist maken tegen de sterke IJslander Gunnar Nelson. Nelson wist Jouban zwaar ”aan” te slaan in de tweede ronde en finishte vervolgens het gevecht via Guillotine Choke Submission. Hierdoor is Jouban tot zijn eigen ontzetting tot op heden nog steeds niet geranked in de Top 15 van de UFC Welterweight divisie. En die ranking zou ook voorlopig uitblijven. Tijdens UFC Mexico City in Augustus 2017 nam Jouban het op tegen de op dat moment ongeslagen Niko Price. Price won vroeg in de eerste ronde via KO en bracht Jouban zijn tweede achtereenvolgende verliespartij toe. Jouban werd vervolgens door de UFC ingeroosterd tegen teamgenoot Ben Saunders tijdens UFC Orlando in Februari 2018. Jouban wist via KO in de tweede ronde zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.