breaking news

Welterweight Titel op het spel tijdens ACB 67 in Grozny

June 19th, 2017 | by Marcel Dorff
Welterweight Titel op het spel tijdens ACB 67 in Grozny
ACB
0

Zojuist heeft de ACB (Absolute Championship Berkut) organisatie bekend gemaakt dat het op 19 Augustus 2017 een evenement zal organiseren in Grozny, Tsjetsjenië, Rusland. Tijdens dit evenement in de Sport Hall ”Colosseum” zal de Amerikaan Brett Cooper zijn Welterweight titel verdedigen tegen de ongeslagen Rus Mukhamed Berkhamov. Het gevecht zal waarschijnlijk dienen als Main Event van de avond, maar dat is nog niet 100% zeker.

Brett Cooper (MMA 23-12/ACB 2-0) is een Amerikaanse vechter uit Californië die lange tijd vocht voor Bellator MMA. Cooper wisselde goede performances af met zeer matige, maar vocht in 2013 toch voor de titel tegen de Rus Alexander Shlemenko. Shlemenko won het gevecht via Unanimous Decision en bleef kampioen. Overigens was dit voor de Middleweight titel. Cooper won vervolgens wel van Kendall Grove, maar verliet de organisatie na een snel verlies via Submission tegen Brandon Halsey. Cooper tekende bij de KSW organisatie, waar hij niet wist te overtuigen. De zeer sterke Mamed Khalidov en ex-UFC en Bellator MMA vechter Maiquel Falcao waren beiden te sterk voor Cooper. Cooper zocht vervolgens zijn heil bij de Russische ACB organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg Cooper tot verbazing van velen de Rus Beslan Isaev via Unanimous Decision. De ACB organisatie was hier zo van onder de indruk dat ze Cooper meteen een titelgevecht aanboden voor de vacante titel tegen Aslambek Saidov. Saidov was favoriet, maar opnieuw bewees Cooper via TKO in de derde ronde dat hij niet was gekomen om Saidov de titel cadeau te doen. Cooper zou vervolgens zijn titel verdedigen in een rematch tegen Aslambek Saidov, maar raakte geblesseerd. Nu is Cooper terug en vecht hij tegen Berkhamov.

Mukhamed Berkhamov (MMA 11-0/ACB 5-0) is een van de grootste talenten binnen de ACB organisatie. Berkhamov is pas 23 jaar en heeft alle potentie om een grote meneer binnen het MMA te worden. Berkhamov maakte in 2015 al een succesvol debuut voor de ACB organisatie met een Submission overwinning in de eerste ronde. Berkhamov stapte vervolgens over naar een andere promotie, om vervolgens met drie overwinningen op zak zes maanden later terug te keren bij de ACB organisatie. Sindsdien wist Berkhamov viermaal achter elkaar te winnen. Berkhamov finishte alle vier zijn gevechten tegen onder meer oud UFC vechter en huidig TUF 25 deelnemer Jesse Taylor, Stanislav Vlasenko en de eveneens ongeslagen Sharaf Davlatmurodov. Berkhamov mag nu zijn ongeslagen status op het spel gaan zetten tegen de Kampioen Brett Cooper.

Comments are closed.

Translate »