breaking news

Welterweight Kwartfinale tussen Neiman Gracie en Ed Ruth tijdens Bellator Hawaii

September 12th, 2018 | by Marcel Dorff
Welterweight Kwartfinale tussen Neiman Gracie en Ed Ruth tijdens Bellator Hawaii
Bellator MMA
0

Nadat eerder vandaag bekend werd dat Flyweight Kampioene Ilima-Lei Macfarlane haar belt zal verdedigen tegen Valérie Létourneau in Honolulu, Hawaii is zojuist bekend geworden dat er ook een kwartfinale van de Bellator Welterweight Grand Prix zal plaatsvinden. BJJ specialist Neiman Gracie treft drievoudig NCAA collegiate wrestling kampioen Ed Ruth op de Main Card tijdens het debuut van Bellator in Hawaii. Dit wist MMAJunkie te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar op 15 December 2018 in het Neal S. Blaisdell Center.

Neiman Gracie (MMA 7-0/BMMA 5-0) is een lid van de wereldberoemde Gracie familie. Hij is van de vierde generatie. Gracie verdiende vooral zijn sporen in het Brazilian Jiu Jitsu alvorens hij in 2013 in het Pro-MMA zijn geluk ging beproeven. Tot zover is dat een zeer succesvolle overstap. Gracie is vooralsnog ongeslagen. Zesmaal wist Gracie het gevecht via Submission te beslissen. Slechts eenmaal ging de Braziliaan naar de scorekaarten. Gracie vocht vijfmaal voor Bellator MMA. Zijn overwinning tegen Dave Marfone tijdens het allergrootste Bellator MMA evenement in New York was een van de hoogtepunten van zijn MMA carrière. Gracie won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Eind 2017 vocht Gracie tegen Zak Bucia en won hij ditmaal via een Neck Crank Submission in de tweede ronde. En ook in zijn daarop volgende partij wist Gracie in de tweede ronde zijn tegenstander tot aftikken te dwingen. In April 2018 was een Arm-Triangle Choke TUF veteraan Javier Torres te machtig. Gracie werd vervolgens toegevoegd aan het Welterweight toernooi. De ongeslagen Ed Ruth is de tegenstander in de kwarrtfinale.

Ed Ruth (MMA 6-0/BMMA 6-0) is een MMA vechter die zijn sporen verdiende in het worstelen. De drievoudig NCAA collegiate worstelkampioen aan de Penn State University maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de Bellator MMA organisatie. Ruth zette zijn debuut om in een overwinning. Hij won via TKO in de eerste ronde. Nog geen maand later vocht Ruth voor de tweede keer voor Bellator. Ruth pakte wederom via TKO in de eerste ronde de overwinning. Hierop volgde in 2017 een TKO overwinning op David Mundell, waarna Bellator vervolgens op de campus van de Penn State University een evenement organiseerde. Oud leerling Ed Ruth ontbrak uiteraard niet. Ruth versloeg de van de UFC overgekomen Chris Dempsey via KO in de tweede ronde. Ruth won vervolgens in 2018 van Ion Pascu en Andy Murad waarna Bellator bekend maakte dat Ruth een van de acht deelnemers zou zijn van het Bellator Welterweight toernooi. Ruth treft de eveneens ongeslagen Neiman Gracie in de kwartfinale.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »