breaking news

Welterweight Contender toernooi met Eyevan Danenberg in Rotterdam

January 15th, 2018 | by Stefan Van Erp

GLORY Kickboxing zal tijdens GLORY 51 in Rotterdam op 3 maart aanstaande een Welterweight Contender toernooi houden. Tijdens dit Contender toernooi zullen Eyevan Danenberg, Jimmy Vienot Alan Scheinson en Thongchai Sitsongpeenong gaan strijden om de winst.  

Eyevan Danenberg vs Jimmy Vienot

Eyevan Danenberg (26-6-0/GLORY 3-1) is de huidige nummer 11 gerankte Welterweight in GLORY. Danenberg traint bij Clyde Petres in Hoorn en vecht sinds juni voor GLORY. Tijdens zijn debuut voor de promotie wist Danenberg tegen Maximo Suarez te winnen via een Decision. Daarna nam Danenberg het op tegen de sterke Karim Benmansour en kwam net te kort via een Split Decision. Danenberg twijfelde openlijk aan zijn motivatie om door te gaan. Echter wist hij de knop om te zetten en wist op overtuigende wijze zijn partijen tegen respectievelijk Wellington Uega in Amsterdam via TKO en Jamie Bates te winnen. Danenberg wist 13 van zijn 26 overwinningen vroegtijdig te eindigen.

Jimmy Vienot (58-13/GLORY 0-1) maakte in oktober in Lyon zijn debuut voor de promotie. Hij nam het voor eigen publiek op tegen rising star Alim Nabyev en verloor nipt via een Split Decision. De slechts 22-jarige Vienot vocht sinds 2013 inmiddels al 71 professionele partijen en wist er hiervan 58 te winnen. Echter zit hij op dit moment in een mindere fase van zijn carriere. Zo verloor hij zijn laatste 5 partijen op Decision. Vienot blijft zijn partijen op hoog tempo draaien want hij vecht voor het Contender toernooi eerst tegen Serginio Kanters in januari.

Thongchai Sitsongpeenong vs. Alan Scheinson

Thongchai Sitsongpeenong (135-24/GLORY 1-1) werd gezien als het grootste talent van Thailand. Al op jonge leeftijd werd Muay Thai hem met de paplepel ingegoten. Op zijn 17de won hij voor het eerst een grote titel in Thailand. Een groot toekomst werd hem direct voorspelt. Echter zorgden een vriendinnetje en een gokverslaving (hij wedt graag op kippengevechten) ervoor dat de motivatie van Thongchai ver te zoeken was. Meerdere malen liep hij weg uit een trainingskamp om zich met andere zaken bezig te houden. Zijn trainers hopen dat de stap naar GLORY en de roem en verdiensten die daarbij horen ervoor zorgen dat Thongchai zijn motivatie weer terug krijgt. Het begin was veelbelovend want de nu 21-jarige Thongchai won zijn eerste partij via een KO in de tweede ronde van Casey Greene. Daarna mocht Thongchai het opnemen tegen Murthel Groenhart in Chicago. Groenhart was een maatje te groot en won via TKO. Thongchai verdween weer even van de radar maar maakt nu ruim een jaar naar dato zijn rentree voor GLORY.

Alan Scheinson (48-5-0/GLORY 0-2) is een Argentijnse Welterweight die dit jaar zijn debuut maakte voor de organisatie. Hij vocht tijdens GLORY 37 in Los Angeles tegen Karim Benmansour. In een hard gevecht dat over de volle 3 ronden ging verloor Scheinson via een Split Decision. Scheinson komt uit voor Hemmers Gym uit Breda en is de voormalig K-1 Argentina kampioen. Scheinson staat bekend als een harde vechter die maar liefst 37 van zijn 48 overwinningen voor de bel wist te behalen. In zijn tweede gevecht voor GLORY verloor Scheinson tegen Murthel Groenhart in Den Bosch eerder dit jaar. Ondanks zijn twee verliespartijen heeft Scheinson wel een visitekaartje afgegeven en is dus uitgenodigd voor het Contender toernooi.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »