breaking news

Welshman Brett Johns treft nieuwkomer Tony Gravely tijdens UFC Raleigh

November 20th, 2019 | by Marcel Dorff
Welshman Brett Johns treft nieuwkomer Tony Gravely tijdens UFC Raleigh
UFC
0

Brett Johns keert na anderhalf jaar afwezigheid op 25 Januari 2020 terug in de Octagon. De Welshman treft in de Bantamweight divisie promotionele nieuwkomer Tony Gravely. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de PNC Arena tijdens UFC Fight Night 166. Het gevecht zal plaatsvinden in Raleigh, North Carolina.

Brett Johns (MMA 15-2/UFC 3-2) is met zijn 26 jaar een van de grootste talenten uit Wales. De Welshman heeft onder meer titels gewonnen in bekende organisaties als Titan FC en Cage Warriors FC. In 2015 versloeg hij voormalig UFC vechter Walel Watson en TUF veteraan Anthony Gutierrez. Johns traint bij de Chris Rees Academy in Wales. Een van de beste MMA gyms in Wales, zeker wat betreft BJJ. In 2016 maakte Johns zijn debuut in de UFC. Ondanks dat hij de eerste Welshman was die vocht in de UFC, was hij niet de eerste die een contract tekende bij de organisatie. Die eer ging naar Jack Marshman die later op die avond ook zijn debuut maakte. Johns won zijn UFC debuut tegen de Zuid-Koreaan Kwan Ho Kwak en wist zijn ongeslagen record dus te behouden. Begin 2017 ging een gevecht tegen Ian Entwistle op het laatste moment niet door wegens gewichtsproblemen van Entwistle. En na het uitvallen van Mitch Gagnon tijdens de UFC Schotland card zat Johns dus opnieuw zonder tegenstander. Echter was er ditmaal wel genoeg tijd om een vervanger te vinden. Albert Morales nam het gevecht aan op short notice. Johns bleek echter te sterk voor Morales en pakte opnieuw via Unanimous Decision de overwinning. Johns werd vervolgens in December 2017 ingeroosterd tijdens de TUF 26 Finale tegen Joe Soto. Johns versloeg Soto via Calf Slicer Submission binnen een minuut. Een zeer spectaculaire overwinning van de Welshman waarvoor hij meer dan verdient de Performance of the Night bonus voor kreeg. Johns won eveneens voor deze prestatie de MMA DNA UFC Award 2017 in de categorie Submission of the Year. Johns werd vervolgens gematcht tegen Aljamain Sterling tijdens UFC Atlantic City in April 2018. Johns wist weinig uit te richten tegen de Amerikaan en verloor voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Johns kon in zijn daarop volgende partij ook geen vuist maken. Via Unanimous Decision werd ditmaal van Pedro Munhoz verloren.

Embed from Getty Images

Tony Gravely (MMA 19-5/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateur carrière in 2015 de overstap maakte naar de professionals. Gravely wordt al jaren gezien als een absoluut toptalent in de regionale Amerikaanse MMA scene. Zo vocht hij onder meer voor organisaties als CFFC, Ring of Combat en King of the Cage. Bij de King of the Cage organisatie wist Gravely de titel te pakken. Na vervolgens succesvolle gevechten bij onder meer M-1 Global USA en LFA tekende Gravely in 2018 bij de CES MMA organisatie. Daar pakte hij meteen tijdens zijn debuut de titel door Kody Nordby via een Slam KO in de eerste minuut van het gevecht te finishen. Gravely verdedigde zijn titel tweemaal tegen respectievelijk Kris Moutinho en Darren Mima. Beide vechters werden voortijdig gefinisht. Gravely kreeg vervolgens eindelijk zijn kans om een UFC contract te verdienen. Tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series werd hij gekoppeld aan Ray Rodriguez. In een spectaculair gevecht wist Gravely zijn tegenstander in de derde ronde via TKO te finishen. Rodriguez was in twintig partijen nog nooit gefinisht door middel van (T)KO. Dana White was zeer enthousiast en beloonde Gravely met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »