breaking news

Wellington Turman vs. Bruno “Blindado” Silva treffen elkaar op 19 juni in “Brazilian Battle”

March 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Wellington Turman vs. Bruno “Blindado” Silva treffen elkaar op 19 juni in “Brazilian Battle”
UFC
0

Wellington Turman maakt op 19 juni aanstaande zijn terugkeer in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen zijn landgenoot Bruno “Blindado” Silva die voor het eerst zijn opwachting gaat maken voor de UFC. Silva keert terug van een USADA schorsing van twee jaar. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Middleweight divisie op een nog later bekend te maken locatie. MMA Fighting maakte de partij bekend.

Wellington Turman (MMA 16-4/UFC 1-2) maakte op 18 jarige leeftijd in 2014 al zijn MMA debuut. Turman die voor Gile Ribeiro Team in Brazilië uitkomt is een van de betere talenten uit dat land. Turman vocht in het regionale Braziliaanse circuit en wist daar een record neer te zetten van 9-1 met onder andere een overwinning tegen Edivaldo Siqueira. Turman tekende vervolgens in 2016 bij de Imortal FC organisatie. Turman won zijn eerste twee gevechten, maar verloor vervolgens van Carlston Harris. Na vervolgens een succesvol uitstapje bij de Brave CF organisatie keerde Turman terug bij Imortal FC. Daar wist hij twee partijen op rij te winnen van respectievelijk Rodrigo Jesus en Rafael Atilio. Turman zou hierna in April 2019 zijn opwachting maken tijdens een Future FC evenement tegen UFC veteraan Marcio Alexandre Jr. Turman won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde en maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut. Tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 werd via een controversiële Split Decision verloren van Karl Roberson. Turman wist in zijn daarop volgende gevecht wel zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Op short notice werd in November 2019 landgenoot Markus Perez verslagen via Unanimous Decision. Turman zou vervolgens in Augustus 2020 zijn opwachting maken tegen Andrew Sanchez. Turman ging zwaar KO in de eerste ronde. Echter plande de UFC hem twee maanden later alweer opnieuw in tegen Sean Strickland. Uiteindelijk kwam de partij er niet van nadat Turman positief testte voor COVID-19. En ook in Februari 2021 moest Turman zijn partij afzeggen, ditmaal tegen Aliaskhab Khizriev in verband met een longontsteking.

Embed from Getty Images

Bruno Silva (MMA 19-6/UFC 0-0) (in Brazilië beter bekend als Bruno Blindado) maakte in Juni 2010 zijn debuut in het Pro-MMA. De Braziliaan vocht voor regionale Braziliaanse organisaties waar hij een record wist op te bouwen van acht overwinningen en vijf verliespartijen. Echter heeft Silva sindsdien de weg naar boven weten in te zetten. Zo vocht hij voor de bekende Aspera FC organisatie en ook de Iron FC organisatie. Bij beide organisaties wist hij successen te behalen. Begin 2018 maakte de Braziliaan een uitstapje naar het Russische RCC. Daar versloeg hij Gennadiy Kovalev via KO in de eerste ronde. M-1 Global was hiervan zo onder de indruk dat ze Silva een contract aanboden. Silva zou als opwarmertje moeten dienen voor Alexander Shlemenko. De Braziliaan greep echter zijn kans en versloeg de Rus via KO in de eerste ronde. Een grote verrassing voor de Russische organisatie die Silva beloonde met een titelgevecht tegen Kampioen Artem Frolov. Frolov die zelf ongeslagen was en een winstreak van twaalf partijen had wist zich geen raad met de Braziliaan. En verloor via KO in de vierde ronde. Silva werd hiermee de Kampioen van de organisatie. Silva tekende vervolgens in Mei 2019 bij de UFC en zou een maand later zijn debuut maken tegen Deron Winn. Echter werd Silva na een positieve USADA test van de partij gehaald en uiteindelijk voor twee jaar geschorst.

Afbeeldingsresultaat voor bruno blindado silva

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »