breaking news

Welke vechters zullen in Rotterdam de Octagon betreden?

June 9th, 2017 | by Marcel Dorff
Welke vechters zullen in Rotterdam de Octagon betreden?
UFC
0

Het houdt MMA volgend Nederland sinds de bekendmaking van het UFC evenement in Rotterdam bezig, welke vechters kunnen we op de card verwachten? Tot nog toe is alleen het Main Event bekend tussen de Beverwijker Stefan Struve en voormalig Bellator Heavyweight Kampioen Alexander Volkov. Maar wie zullen er nog meer naar Rotterdam komen? MMA DNA stelde een lijst samen van mogelijke vechters op de Rotterdam card. Neem erbij in acht dat ook al veel vechters aan hebben gegeven om op de Gdansk card in Polen te willen vechten later dit jaar.

De Zekerheidjes.

Siyar Bahadurzada gaf via zijn Social Media al aan dat hij vecht op UFC Rotterdam. De Afghaanse Nederlander heeft mede door blessures de laatste drie jaar slechts eenmaal in de Octagon gestaan. Deze partij wist hij te winnen via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde tegen Brandon Thatch.

Rustam Khabilov liet ook via Social Media weten dat hij terug wil keren in Rotterdam. De sterke Rus heeft op dit moment een winstreak van vier gevechten, en vocht vorig jaar ook al in Rotterdam. Toen viel hij in als late replacement tegen Chris Wade. Khabilov won het gevecht via Unanimous Decision.

Gökhan Saki is een wereldklasse kickbokser die vorig maand door de UFC werd gecontracteerd. De Turkse-Nederlander zou uiteraard graag in Rotterdam zijn UFC debuut willen maken. En dit ligt uiteraard ook zeer voor de hand.

Veronica Macedo is een Venezolaanse Bantamweight vechtster die vorig jaar in Hamburg op short notice haar UFC debuut maakte. Macedo verloor van Ashlee Evans-Smith. Macedo ging vervolgens in Nederland trainen, en zou het eerder dit jaar in Londen opnemen tegen Lina Länsberg. Macedo raakte echter geblesseerd. De Venezolaanse heeft nog geen gevecht gepland staan dus ligt Rotterdam érg voor de hand.

Ramazan Emeev werd recent door de UFC gecontracteerd. De Rus is een voormalig M-1 Global Kampioen. Emeev liet weten dat hij in September op een Europees evenement zijn UFC debuut zal maken. Aangezien er maar een Europees evenement in September gepland staat moet het over Rotterdam gaan.

De Overige Nederlanders

Alistair Overeem zal voor 100% niet in Rotterdam te aanschouwen zijn. Dat wil zeggen niet als vechter in de Octagon. De Nederlander maakt op 8 Juli 2017 zijn opwachting tegen Fabricio Werdum. Mocht Overeem dit gevecht winnend afsluiten lijkt een titelgevecht niet ver weg. Ook bij verlies lijkt het uitgesloten dat we Overeem in Rotterdam zullen zien vechten. Dit vooral omdat het Main Event al bekend is, en Overeem niet zal ”Co-Main Eventen” in Rotterdam.

Gegard Mousasi zal zoals het er nu voor staat ook niet in Rotterdam vechten. De Armeense Nederlander zit in de top van de Middleweight divisie. Het probleem is dat een gevecht tegen bijvoorbeeld Luke Rockhold te attractief is in de ogen van de UFC voor een Fight Night card in Nederland. Plus het feit dat Mousasi nog altijd zijn contract niet hernieuwd heeft lijkt een Rotterdam gevecht nog meer uit te sluiten.

Germaine de Randamie heeft te kennen gegeven te willen vechten op Bantamweight. Dit zet de deuren open naar een eventueel gevecht in Rotterdam. Maar zoals bekend is De Randamie ook de UFC Women’s Featherweight Kampioene. Dus het is nog maar de vraag wat de UFC van plan is met de Randamie.

De Zuiderburen.

Tarec Saffiedine vecht volgend weekend tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Mocht Saffiedine deze partij winnen, dan lijkt Rotterdam niet echt voor de hand te liggen. Als de Belg niet weet te winnen zou een Main Card gevecht in Rotterdam uiteraard meer voor de hand liggen.

Cindy Dandois maakte eerder dit jaar haar UFC debuut tegen de Canadese Alexis Davis. Dandois trok uiteindelijk na een close gevecht via Unanimous Decision aan het kortste eind. Dandois gaf zelf al aan wel heil te zien in een gevecht in Rotterdam. Het ligt dus ook voor de hand dat we ”Battlecat” in Rotterdam in actie gaan zien.

De Oosterburen.

Nick Hein is een druk bezet man. Buiten zijn MMA partijen acteert de Duitser ook regelmatig. Hein heeft in de UFC een record van 4-1 en heeft een winstreak van drie gevechten. Hein vocht voor het laatst in Hamburg tegen Tae-Hyun Bang. Dit gevecht won hij via Unanimous Decision. ”The Sergeant” zou een leuke toevoeging zijn aan de Rotterdam card.

Jarjis Danho is een Duitser van Syrische afkomst. Danho vocht tweemaal in de UFC, tot noch toe zonder succes. Danho zou eerder dit jaar vechten in Buffalo, New York maar raakte geblesseerd. De kans is zeer aanwezig dat we ”Man Mountain” in Rotterdam aan het werk gaan zien.

Martin Buschkamp is waarschijnlijk de minst bekende Duitser van allemaal. Buschkamp werd vlak voor het Hamburg evenement vorig jaar gecontracteerd door de UFC. Hij moest het gaan opnemen tegen Alex Enlund. Het gevecht zou echter een paar dagen voor het evenement worden afgeblazen in verband met een blessure van Enlund. Buschkamp wacht nog steeds op zijn eerste minuten in de Octagon. Rotterdam lijkt de aangewezen plek voor Buschkamp.

Jessin Ayari vocht recent op de Stockholm card tegen de Engelsman Darren Till. Ayari verloor via Unanimous Decision. De Duitser van Tunesische afkomst maakte vorig jaar in Hamburg een succesvol debuut tegen de Engelsman Jimmy Wallhead. Ayari lijkt ook een voor de hand liggende naam om in Rotterdam te vechten.

De Toekomstige Namen.

Magomed Bibulatov is een ongeslagen Russische Flyweight die eerder dit jaar door de UFC werd gecontracteerd. De voormalig WSOF, ACB en WFCA Kampioen maakte indruk in zijn debuut tegen Jenel Lausa. Bibulatov won met kinderlijke eenvoud via Unanimous Decision. Bibulatov is een zeer groot talent, en zou een schitterende toevoeging zijn voor de UFC in Rotterdam.

Emil Meek zou vorige week in Zweden met zijn Valhalla Army neerstrijken. Echter blesseerde de Noor zich aan zijn knie en kon hij niet vechten. Meek vocht eenmaal voor de UFC, in December 2016 won hij via Unanimous Decision in Canada van de Canadees Jordan Mein. Meek is zeer populair, en heeft een grote fanbase. Ook Meek zou een mooie toevoeging voor Rotterdam zijn.

Tom Duquesnoy (spreekt uit als Doe-kee-nwah) is een zeer groot talent uit Frankrijk. Hij traint al jaren bij JacksonWink MMA een Albuquerque, New-Mexico. Duquesnoy was een twee divisie BAMMA Kampioen toen de UFC hem begin dit jaar contracteerde. Duquesnoy maakte eerder dit jaar in Kansas City zijn debuut tegen Patrick Williams. Duquesnoy imponeerde en won via TKO in de tweede ronde. Duquesnoy zou een uitmuntende toevoeging zijn voor de Rotterdam card.

David Teymur is een Zweed die tot noch toe foutloos is in de UFC. Teymur kwam binnen via het 22ste seizoen van TUF. Daarin kwam hij tot de kwartfinales. Teymur heeft inmiddels een winstreak van drie gevechten binnen de UFC en won zijn laatste gevecht tegen de sterke Lando Vannata. Teymur lijkt een van de betere Europese vechters op dit moment en heeft nog geen gevecht gepland staan.

De Russen

Zo zijn er uiteraard ook nog een aantal graag geziene Russische vechters die kans hebben op een plek op de Rotterdam card. Mairbek Taisumov, Islam Makhachev, Rashid Magomedov, Omari Akhmedov en Gadzhimurad Antigulov lijken allen in aanmerking te komen voor een plek in Rotterdam. Maar aangezien er ook een card later dit jaar in Gdansk, Polen op de planning staat blijft dit giswerk.

De Overige Main Card mogelijkheden.

De UFC heeft keuze uit een groot deel aan Europese vechters, maar ook iemand als Neil Magny die overal ter wereld voor de UFC zijn kunsten vertoonde lijkt iemand die een trip naar Rotterdam wel ziet zitten. Ook de inmiddels al wat bekendere namen als Artem Lobov, Makwan Amirkhani, Francimar Barroso, Leon Edwards en Mark Godbeer hebben een goede kans om op de Rotterdam card te vechten.

De Overige Preliminary Card mogelijkheden.

Uiteraard zijn er ook vechters die wat minder bekend zijn, of wat minder gepresteerd hebben binnen de UFC. Deze vechters komen waarschijnlijk in aanmerking voor een Prelimgevecht in Rotterdam. Aleksandar Rakic, Alessio Di Chirico, Brett Johns, Bojan Mihajlovic en Darren Stewart behoren tot deze groep.

Zoals je ziet zijn er genoeg keuzes om opnieuw een goede card in Rotterdam neer te zetten. Hopelijk zijn er ook Amerikanen, Canadezen en Brazilianen die graag willen vechten in Rotterdam. Dit zou de card waarschijnlijk alleen maar ten goede komen.

Blijf MMA DNA volgen voor als het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

 

 

Comments are closed.

Translate »