breaking news

Weili Zhang zet titel op het spel tegen voormalig kampioen Joanna Jedrzejczyk tijdens UFC 248

December 14th, 2019 | by Marcel Dorff
Weili Zhang zet titel op het spel tegen voormalig kampioen Joanna Jedrzejczyk tijdens UFC 248
UFC
0

De Chinese Weili Zhang zal op 7 maart 2020 haar eerste titelverdediging voor de UFC gaan maken. Zhang neemt het op tegen voormalig kampioen Joanna Jedrzejczyk in de Strawweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada. Het gevecht zal dienen als Co-Main Event van de avond. MMA Fighting maakte eerder al bekend dat er een mondelinge overeenkomst was, inmiddels zijn de contracten getekend en is de partij officieel.

Weili Zhang (MMA 20-1/UFC 4-0) is bij liefhebbers van het Aziatische MMA circuit geen onbekende. Zhang begon haar Pro-MMA carrière in 2013. Tijdens haar debuut verloor Zhang van landgenote Bo Meng via Unanimous Decision. Dit is tot dusver haar enige verliespartij gebleken. Zhang zette een ongekende reeks neer van zestien overwinningen op rij. Hierbij zat een titeloverwinning voor de Zuid-Koreaanse TFC organisatie en een titeloverwinning bij het Chinese Kunlun Fight MMA. Die titel wist Zhang ook nog driemaal met succes te verdedigen. Zhang zou voor Rizin FF vechten tegen de Japanse Kanako Murata, maar raakte geblesseerd aan haar schouder waardoor ze moest afzeggen. De UFC hapte vervolgens en bood Zhang een gevecht aan in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen Danielle Taylor. In een competitief gevecht won Zhang haar UFC debuut via Unanimous Decision. Maar haar “coming out party” had Zhang drie maanden later. Tijdens UFC Beijing werd Jessica Aguilar compleet gedomineerd en uiteindelijk via Armbar Submission in de eerste ronde verslagen. Zhang kreeg vervolgens een immense stap in competitie en werd gematcht tegen Tecia Torres in Maart 2019. Echter leek Zhang weinig problemen van die stap te hebben en won ze via Unanimous Decision. Zhang kreeg vervolgens in Augustus 2019 de kans om voor eigen publiek tijdens UFC Shenzhen voor de titel te vechten tegen Jessica Andrade. Zhang pakte binnen een minuut via TKO zéér overtuigend de titel.

Embed from Getty Images

Joanna Jędrzejczyk (MMA 16-3/UFC 10-3) staat bekend om haar fenomenale stoten. Haar Muay Thai- en Kickboksvaardigheden zorgen er voor dat al haar tegenstanders in hun achteruit moeten. In haar actieve kickbokscarrière heeft Joanna 29 partijen gevochten. Hiervan won zij er 27 en verloor er 2. Joanna begon met professioneel MMA in 2012. Na 6 partijen bij diverse organisaties stapte ze over naar de UFC. Na overwinningen op respectievelijk Juliana Lima (Unanimous Decision) en Cláudia Gadelha (Controversiële Split Decision) mocht ze vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tijdens UFC 185 tegen Carla Esparza. In een partij die ze vanaf de eerste seconde domineerde maakte scheidsrechter Don Turnage in de tweede ronde een einde aan de partij omdat Esparza zich niet meer kon verdedigen tegen een windvlaag aan stoten van Jędrzejczyk. Sinds Joanna in het bezit is van de titel heeft ze deze nog vijfmaal succesvol verdedigt. In Berlijn werd Jessica Penne bijna identiek aan Carla Esparza compleet gedomineerd en gefinisht via TKO. Vervolgens werd in 2015 in Australië gewonnen van Valérie Létourneau via Unanimous Decision. Tijdens International Fight Week in 2016 stond de rematch met rivale Cláudia Gadelha op het programma. Na de eerste 2 ronden te hebben verloren vocht Joanna zich terug in de partij en won zij de laatste 3 ronden om uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te pakken. Tijdens UFC 205 vocht Joanna Jedrzejczyk tegen haar landgenote Karolina Kowalkiewicz. Op een ronde na wist Joanna het gevecht uiteindelijk vrij eenvoudig naar zich toe te trekken en voor de derde maal achter elkaar via Unanimous Decision te winnen. Daar kwam in Mei 2017 nog een zeer dominante Unanimous Decision bij. Ditmaal stond de Poolse tegenover Jessica Andrade. Andrade had geen schijn van kans en verloor via een duidelijke Unanimous Decision. Jedrzejczyk vocht vervolgens in November 2017 tegen Rose Namajunas. Namajunas wist tot verrassing van veel mensen de Poolse KO te slaan in de eerste ronde. Dit was voor Jedrzejczyk haar eerste verlies in haar MMA carrière. Jedrzejczyk kreeg echter meteen een rematch aangeboden. Tijdens UFC 223 in Brooklyn, New York vocht beide vrouwen wederom tegen elkaar. In een zeer competitief gevecht was het echter wederom Namajunas die won, ditmaal via Unanimous Decision. Jedrzejczyk keerde vervolgens terug tijdens UFC Calgary in Juli 2018 tegen Tecia Torres. Jedrzejczyk won via Unanimous Decision. Jedrzejczyk kreeg vervolgens van de UFC de kans om voor de vacante Women’s Flyweight titel te vechten tegen Valentina Shevchenko. Shevchenko bleek uiteindelijk via Unanimous Decision te sterk. Jedrzejczyk ging terug naar de Strawweight divisie en nam het in Oktober 2019 op tegen Michelle Waterson. Jedrzejczyk won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »