breaking news

Weili Zhang treft Jessica Aguilar tijdens UFC Fight Night Beijing

September 24th, 2018 | by Marcel Dorff
Weili Zhang treft Jessica Aguilar tijdens UFC Fight Night Beijing
UFC
0

De Chinese Weili Zhang kondigde al een aantal weken geleden aan dat ze op 24 November 2018 haar opwachting zou gaan maken tijdens UFC Fight Night 141 in Beijing, China. Echter bleef de opponente onbekend. Raphael Marinho van Combate maakte vanmiddag bekend dat Jessica Aguilar tegen Zhang zal vechten in de Women’s Strawweight divisie. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Cadillac Arena.

Weili Zhang (MMA 17-1/UFC 1-0) is bij liefhebbers van het Aziatische MMA circuit geen onbekende. Zhang begon haar Pro-MMA carrière in 2013. Tijdens haar debuut verloor Zhang van landgenote Bo Meng via Unanimous Decision. Dit is tot dusver haar enige verliespartij gebleken. Zhang zette een ongekende reeks neer van zestien overwinningen op rij. Hierbij zat een titeloverwinning voor de Zuid-Koreaanse TFC organisatie en een titeloverwinning bij het Chinese Kunlun Fight MMA. Die titel wist Zhang ook nog driemaal met succes te verdedigen. Zhang zou voor Rizin FF vechten tegen de Japanse Kanako Murata, maar raakte geblesseerd aan haar schouder waardoor ze moest afzeggen. De UFC hapte vervolgens en bood Zhang een gevecht aan in Augustus 2018 tijdens UFC 227 tegen Danielle Taylor. In een competitief gevecht won Zhang haar UFC debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Jessica Aguilar (MMA 20-6/UFC 1-2) is een Mexicaanse MMA vechtster die sinds 2015 voor de UFC vecht. Aguilar werd jaren gezien als de allerbeste Strawweight ter wereld. Mede doordat Aguilar destijds de UFC Kampioene Carla Esparza al eens in Bellator verslagen had. Aguilar had een zeven fight winstreak toen ze in 2014 voor de WSOF organisatie tekende. Vlak daarna kwam de UFC op te proppen met de Women’s Strawweight divisie. Dit tot afgrijzen van Aguilar die in de jaren daarvoor had bewezen in principe de beste in haar gewichtsklasse te zijn. Aguilar vocht driemaal in elf maanden voor de WSOF organisatie. Tijdens haar eerste gevecht pakte ze de titel, en tijdens gevecht twee en drie werd de titel succesvol verdedigt. WSOF CEO Ray Sefo liet weten het belangrijk te vinden dat Aguilar uitdagingen zou zoeken in het MMA en dat WSOF haar die uitdaging niet meer kon bieden. Daarom verbrak Sefo het contract van Aguilar zodat de Mexicaanse bij de UFC kon tekenen. Dit gebeurde en op 1 Augustus 2015 maakte Aguilar haar lang verwachtte UFC debuut tegen Claudia Gadelha. Gadelha werd voordat de UFC met de Strawweight divisie begon altijd gezien als de #2 van de wereld achter Aguilar. Gadelha was echter Aguilar de baas in twee van de drie rondes en won een Unanimous Decision. Mede door blessures kwam Aguilar in 2016 niet in actie. In 2017 vocht Aguilar eenmaal tegen Cortney Casey-Sanchez. In een zeer matige performance was het Casey-Sanchez die de overwinning via Unanimous Decision wist binnen te slepen. Aguilar zou vervolgens haar opwachting makten tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Livia Renata Souza. Echter blesseerde Souza een paar dagen voor het gevecht haar hand waardoor de partij niet doorging. En ook haar geplande partij in Juni 2018 tegen Jodie Esquibel vond geen doorgang. Dit omdat volgens de commissie Aguilar niet met een koortslip mocht vechten. Het gevecht werd verplaatst een maand later naar de UFC Boise card. Aguilar pakte haar eerste overwinning in de Octagon en deed dat via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »