breaking news

Wederom nieuwe tegenstander voor Antonio Arroyo tijdens UFC São Paulo

October 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Wederom nieuwe tegenstander voor Antonio Arroyo tijdens UFC São Paulo
UFC
0

Nadat eerder Kevin Holland naar een ander evenement werd verplaatst is nu ook bekend geworden dat Alessio Di Chirico in verband met een blessure niet langer zal vechten tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië. Hierdoor zat Antonio Arroyo wederom zonder tegenstander. De UFC heeft echter Andre Muniz bereidt gevonden om het gevecht in de Middleweight divisie aan te gaan. De partij zal plaatsvinden op 16 November 2019 in het Ginasio do Ibirapuera.

Antonio Arroyo (MMA 9-2/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn carrière begon in 2014. Arroyo wist in het regionale Braziliaanse circuit vier van zijn eerste vijf partijen te winnen. Arroyo tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij LFA. Arroyo verloren van de ongeslagen Herdem Alacabek via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Arroyo wist vervolgens een stijgende lijn te pakken en drie partijen achtereenvolgens te winnen. Dit leverde hem de kans op om een UFC contract te winnen tijdens het eerste seizoen van de Braziliaanse Contender Series. Arroyo won van Diego Henrique via Unanimous Decision echter kreeg hij geen contract. Echter was de UFC wel onder de indruk van de Braziliaan. Hierdoor kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse Dana White’s Contender Series alsnog een contract in de wacht te slepen. Dit gebeurde ook. Arroyo won van Stephen Regman via Arm Triangle Choke Submission en verdiende een contract bij de UFC. Arroyo zou vervolgens zijn UFC debuut gaan maken in November 2019 tegen Kevin Holland tijdens UFC São Paulo. Echter werd Holland ten faveure van een ander gevecht van zijn partij tegen Arroyo gehaald. Hierdoor werd Alessio Di Chirico de nieuwe tegenstander. Helaas zou ook Di Chirico “fightday” niet halen en kreeg Arroyo in Andre Muniz voor de derde keer een nieuwe opponent.

Embed from Getty Images

Andre Muniz (MMA 18-4/UFC 0-0) in Brazilië beter bekend als “Andre Sergipano” begon zijn Pro-MMA carrière in 2009. Muniz vocht veel in de Braziliaanse MMA scene en wist daar een goede naam op te bouwen. Zo won hij in 2014 de Interim titel bij de Bitetti Combat organisatie door Paulo Filho te verslaan. Tussen 2013 en begin 2016 bleef Muniz ongeslagen in zeven gevechten. Na vervolgens een misstap te hebben gemaakt wist hij zich te revancheren met twee overwinningen bij de WOCS organisatie. Dit leverde hem in Augustus 2018 een kans op om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Muniz won zijn partij via Unanimous Decision van Bruno Assis, maar kreeg geen UFC contract. Muniz kreeg van de UFC nog een kans tijdens het derde seizoen van de Amerikaanse versie van de Contender Series. Muniz greep die kans met beide handen en versloeg de ongeslagen Taylor Johnson in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Dana White was dit keer wél overtuigd en beloonde de Braziliaan met een UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »