breaking news

Wederom een gevechtsverandering tijdens UFC São Paulo

October 29th, 2019 | by Marcel Dorff
Wederom een gevechtsverandering tijdens UFC São Paulo
UFC
0

Duda Santana zou op 16 November 2019 vechten tijdens UFC Fight Night 164 in São Paulo, Brazilië tegen Tracy Cortez. Echter heeft Santana zich om onbekende redenen teruggetrokken. De UFC heeft Vanessa Melo bereid gevonden om het op short notice in de Bantamweight divisie op te nemen tegen Tracy Cortez. Cortez was eigenlijk ook al een vervangster voor de geblesseerde Leah Letson. Cortez en Melo treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera. CageSide Press maakte het gevecht bekend.

Tracy Cortez (MMA 6-1/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechtster die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Cortez verloor haar debuut voor de Invicta FC organisatie, maar wist vervolgens een winstreak neer te zetten van drie gevechten. Dit leverde haar een contract op bij de Combate Americas organisatie. Cortez won in de tweede ronde via TKO van Karen Cedillo en keerde terug bij Invicta FC. Daar werd ze gekoppeld aan de ongeslagen Erin Blanchfield. Cortez won het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Cortez werd vervolgens in Juli 2019 uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Cortez nam het op tegen Mariya Agapova. Na een moeilijk begin domineerde Cortez het gehele gevecht en won ze overtuigend via Unanimous Decision. Dana White was overtuigd en beloonde Cortez met een UFC contract. Cortez zou vervolgens op short notice vechten tegen Duda Santana. Echter trok Santana zich terug en treft Cortez nu Vanessa Melo in São Paulo.

Embed from Getty Images

Vanessa Melo (MMA 10-6/UFC 0-1) is een Braziliaanse MMA vechtster die in 2011 haar Pro-MMA carrière startte. Melo kende een zeer moeilijke start in haar eerste drie jaren als professional. Zo won ze drie van in totaal zeven gevechten. Echter wist Melo in 2015 het tij te keren en wist ze onder meer huidig UFC vechtster en voormalig Cage Warriors kampioene Molly McCann via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens werd nog eenmaal verloren tijdens een Cage evenement in Finland via Split Decision. Melo wist sindsdien vijfmaal achter elkaar te winnen. Onder meer de SFT titel werd gewonnen tegen Daiane Firmino en ook werden Mariana Morais en MMA veterane Jan Finney verslagen. Melo nam vervolgens haar winstreak van vijf gevechten tijdens UFC Mexico City mee de Octagon in tegen Irene Aldana. Aldana was echter via Unanimous Decision te sterk voor de Braziliaanse.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »