breaking news

Wat weten we van The Ultimate Fighter seizoen 26?

July 10th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Afgelopen weekend is het vijfentwintigste seizoen van de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter afgesloten. Veertien vechters hebben onder leiding van kampioen Cody Garbrandt en oud kampioen T.J. Dillashaw gestreden om een contract te bemachtigen bij de Ultimate Fighting Championship. In tegenstelling tot de vorige seizoenen, is er niet gewerkt met opkomende talenten, maar stonden oud UFC vechter op het canvas om zich opnieuw te bewijzen.

Tijdens de finale van The Ultimate Fighter 25 wist Jesse Taylor zich als sterkste uit te maken en won met een submission van Dhiego Lima. Hij won hiermee een geldbedrag en een contract bij de organisatie. Het gevecht tussen coach Garbrandt en coach Dillashaw laat nog even op zich wachten. Een blessure heeft roet in het eten gegooid en ervoor gezorgd dat het gevecht tijdens UFC 213 niet kon plaatsvinden.

Nu dit feest achter de rug is, is het tijd om te kijken naar de toekomst. The Ultimate Fighter seizoen zesentwintig is klaar voor de start.

De UFC heeft eerder bekend gemaakt dat er gestreden gaat worden in de Women’s Flyweight divisie. Tijdens de finale van TUF 26 wordt de allereerste UFC Women’s Flyweight kampioen bekroond. Alle vrouwen die vechten hebben een leeftijd van 21 tot 34 jaar en kennen een positief MMA record van minimaal drie professionele gevechten. Afgelopen 23 mei 2017 was het aan Las Vegas, Nevada om de audities te organiseren. Hierin wordt er gekeken naar vaardigheden, leergierigheid en ervaring. Het is mogelijk dat de deelnemers al onder contract staan bij de UFC, deze zullen eerder gevochten hebben in de Strawweight divisie.

Helaas is er nog niet bekendgemaakt wie deze groep gaat begeleiden. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »