breaking news

Wat gaat er gebeuren met Jamal Ben Saddik?

December 16th, 2019 | by Stefan Van Erp
Wat gaat er gebeuren met Jamal Ben Saddik?
GLORY
0

Met GLORY Collision 2 staat deze week het grootste kickboksgala dat Nederland ooit heeft gehad op het programma. De hele wereld kijkt uit naar de partij tussen Rico Verhoeven en Badr Hari. Toch is er één man die met argusogen zal kijken naar het gevecht. Deze man is Jamal Ben Saddik. De nummer 1 gerankte zwaargewicht had niets liever dan voor de wereldtitel willen vechten. Echter kwam de partij tussen Rico en Badr tot stand waardoor de relatie tussen Ben Saddik en GLORY onder hoogspanning kwam te staan. Wij maken de balans op met wat er met Jamal zou kunnen gebeuren in de toekomst. 

Contract 
Jamal heeft op dit moment geen contract met GLORY. Feitelijk gezien kan hij gaan en staan waar hij wil en zullen er meerdere promoties in de rij staan om hem te strikken. Toch laat Jamal zijn loyaliteit zien en praat hij eerst met GLORY. Hij heeft 1 simpele voorwaarde voor een verlenging; Een gegarandeerd titelgevecht met de winnaar van Rico vs Badr. Toch lijkt dit niet zomaar een beklonken zaak. Wellicht wil GLORY eerst afwachten wat de uitslag van komend weekend gaat worden. Het is namelijk aannemelijk dat Rico Verhoeven in zijn onlangs vernieuwde contract heeft laten opnemen dat hij, bij het verliezen van zijn titel, een directe rematch moet krijgen. Dit zorgt voor een spagaat bij GLORY gezien zij deze belofte niet bij zowel Rico als Jamal kunnen maken. Als Rico komende zaterdag wint is deze optie er wel. Echter is het dan de vraag of Rico zit te wachten op een gevecht met Jamal. Hoewel GLORY zelf kan besluiten wie de uitdager van de titel is zal Verhoeven hier toch enige inspraak in hebben.

Rico Verhoeven vs. Jamal Ben Saddik (GLORY 49)

Vertrek
Dat de relatie tussen GLORY en Jamal Ben Saddik een deuk heeft opgelopen mag duidelijk zijn. Ben Saddik won op overtuigende wijze het 8-mans zwaargewicht toernooi tijdens GLORY 62 in december 2018. Hij won daarmee een contender titel en alles leek er op te wijzen dat een derde partij met Rico Verhoeven er zou komen. Verhoeven zelf meldde tijdens de loting voor dit toernooi dat hij het op zal gaan nemen tegen de winnaar voor de titel. Echter werkte GLORY achter de schermen hard aan een partij tussen Verhoeven en Hari. Door een schorsing van Badr werd dit vooruit geschoven maar omdat Jamal een blessure aan zijn hand had en Rico tijdelijk andere prioriteiten had kwam de partij tussen Jamal en Rico niet tot stand. Ook zal een partij tussen Rico en Badr minder interessant zal zijn als Verhoeven niet de kampioen van de divisie is. Ben Saddik voelt zich niet serieus genomen door GLORY en een vertrek valt niet uit te sluiten. Hoewel hij op social media nog steeds flirt met GLORY kan dit ook een tactiek zijn om zijn marktwaarde voor andere promoties te vergroten.

Badr Hari
Hoewel een titelgevecht de eis is van Ben Saddik zal ook een gevecht met Badr Hari hem kunnen bekoren. Ook als Hari zijn partij tegen Verhoeven verliest is het nog steeds een gevecht waar veel mensen warm voor lopen. Ben Saddik daagde Hari al uit na zijn overwinning op D’Angelo Marshall tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena. Hari kwam de ring in voor een staredown. Managing Director Sports, Cor Hemmers gaf in gesprek met MMA DNA aan dat een gevecht tussen Jamal en Badr niet direct op de radar zat. Echter kon de reactie van het publiek hem wel bekoren. Hoewel GLORY ook al flirtte met een rematch tussen Ben Saddik en Benjamin Adegbuyi lijkt het er geenszins op dat Ben Saddik hier op zit te wachten. Hij versloeg de Roemeen letterlijk met 1 hand in de finale van het 8-mans toernooi. Een partij met Hari daarentegen zou mogelijk wel tot zijn opties behoren.

Cor Hemmers over een partij tussen Hari en Saddik. (GLORY 59)

Veronica Fight
Ben Saddik zal komende zaterdag aanwezig zijn in de in het GelreDome gecreëerde studio van Veronica TV. Dit gaat hoe dan ook voor interessante televisie zorgen. Het verleden heeft bewezen dat Jamal zijn hart op de tong heeft en zegt wat hij denkt. Zo schoof hij in april aan bij Eva Jinek en liet met duidelijke taal weten dat, wanneer hij geen titelgevecht zal krijgen, hij GLORY zal verlaten. Verder is het aannemelijk dat de winnaar van het gevecht tussen Rico en Badr aan zal schuiven in de studio. Met Jamal Ben Saddik daarbij aanwezig kan dit niet anders dan voor spektakel zorgen.

Conclusie
Komend weekend lijkt bepalend te gaan worden voor de toekomst van Jamal Ben Saddik. Wint Rico, dan kan hij een contract met de voorwaarde die hij wenst tekenen. Wint Badr, dan zal GLORY voor een rematch met Rico gaan en zit Jamal weer in de wachtkamer. Dat laatste zal voor hem de druppel zijn en lijkt het zeer aannemelijk dat Jamal vertrekt. One Championship zal een mogelijke kandidaat kunnen zijn om Jamal te contracteren. De Aziatische promotie is hard aan de weg aan het timmeren als het gaat om kickboksen. Met Ben Saddik zullen zij een absolute ster binnenhalen die hen kan helpen met het vergroten van deze markt. Echter zal Ben Saddik het liefst bij GLORY blijven. Zijn hoofddoel blijft het binnenhalen van de wereldtitel. Of GLORY hem hierin gaat faciliteren blijft de vraag.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »