breaking news

Warlley Alves vs. Christian Aguilera toegevoegd aan UFC evenement op 16 januari

December 1st, 2020 | by Marcel Dorff
Warlley Alves vs. Christian Aguilera toegevoegd aan UFC evenement op 16 januari
UFC
0

De Braziliaan Warlley Alves keert op 16 januari 2021 terug in de Octagon. De TUF Brazil 3 winnaar gaat het opnemen tegen Christian Aguilera in de Welterweight divisie. Het is op dit moment nog niet bekend waar het evenement zal plaatsvinden. MMA Fighting wist de partij bekend te maken.

Warlley Alves (MMA 13-4/UFC 7-4) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn partij in November 2016 kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor had Alves een two-fight losing streak die hij zal moest proberen te doorbreken in Polen. Dit zou in eerste instantie moeten gebeuren tegen Jimmy Wallhead, echter werd Wallhead in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Salim Touahri pakte het gevecht op short notice. Alves won vrij eenvoudig via Unanimous Decision en wist zijn losing streak te doorbreken. Alves nam het vervolgens op in Mei 2018 tegen de Rus Sultan Aliev. Alves wist een grote snee boven het oog van Aliev te maken en hierdoor werd het gevecht gestopt tussen de tweede en derde ronde. Alves won via TKO. Alves nam het vervolgens op tegen James Krause tijdens UFC Lincoln. Na een goede eerste ronde van Alves liep hij tegen een knie aan van Krause. Krause maakte de partij vervolgens af via TKO. Alves kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro wist hij de taaie Sergio Moraes via KO in de derde ronde te verslaan. Helaas voor Alves wist hij die overwinning geen goed vervolg te geven. Tijdens UFC São Paulo in November 2019 werd in de tweede via Guillotine Choke Submission verloren van Randy Brown.

Embed from Getty Images

Christian Aguilera (MMA 14-7/UFC 1-1) maakte zijn MMA debuut in 2013. Aguilera vocht bij bekende regionale organisaties als BAMMA Badbeat, KOTC, RFA en CFFC. Met een record van 8-4 tekende Aguilera in 2018 bij de LFA organisatie. Na drie overwinningen tegen respectievelijk Maycon Mendonca, Anthony Hernandez en Ricardo Seixas mocht Aguilera tijdens het Main Event van LFA 44 vechten tegen Matthew Frincu. Aguilera verloor het gevecht, en zou vervolgens ook van David Michaud verliezen. Aguilera maakte een uitstapje naar een andere organisatie en versloeg Krzysztof Kulak via KO in de eerste ronde. Aguilera keerde vervolgens terug bij LFA en versloeg Gláucio Eliziário. Aguilera tekende vervolgens in Juni 2020 een contract bij de UFC. Een week later maakte hij al zijn debuut tegen Anthony Ivy. Aguilera imponeerde met een TKO overwinning binnen een minuut. Hiervoor kreeg Aguilera de Performance of the Night bonus. Die overwinning kon hij in Augustus 2020 geen goed vervolg geven. Via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde werd verloren van Sean Brady.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »