breaking news

Warlley Alves treft nieuwkomer Jack Della Maddalena tijdens UFC 270 in Anaheim

October 24th, 2021 | by Marcel Dorff
Warlley Alves treft nieuwkomer Jack Della Maddalena tijdens UFC 270 in Anaheim
UFC
0

Warlley Alves maakt op 22 januari aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de Australiër Jack Della Maddalena die furore maakte tijdens zijn gevecht een aantal weken geleden tijdens de Dana White’s Contender Series. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Honda Center te Anaheim, Californië. De partij maakt deel uit van de UFC 270 card. Tijdens de DWCS uitzending werd het gevecht al bekend gemaakt, echter was toen nog geen datum bekend. Wij kunnen bevestigen dat er is getekend voor 22 januari.

Warlley Alves (MMA 14-5/UFC 8-5) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn partij in November 2016 kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor had Alves een two-fight losing streak die hij zal moest proberen te doorbreken in Polen. Dit zou in eerste instantie moeten gebeuren tegen Jimmy Wallhead, echter werd Wallhead in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Salim Touahri pakte het gevecht op short notice. Alves won vrij eenvoudig via Unanimous Decision en wist zijn losing streak te doorbreken. Alves nam het vervolgens op in Mei 2018 tegen de Rus Sultan Aliev. Alves wist een grote snee boven het oog van Aliev te maken en hierdoor werd het gevecht gestopt tussen de tweede en derde ronde. Alves won via TKO. Alves nam het vervolgens op tegen James Krause tijdens UFC Lincoln. Na een goede eerste ronde van Alves liep hij tegen een knie aan van Krause. Krause maakte de partij vervolgens af via TKO. Alves kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro wist hij de taaie Sergio Moraes via KO in de derde ronde te verslaan. Helaas voor Alves wist hij die overwinning geen goed vervolg te geven. Tijdens UFC São Paulo in November 2019 werd in de tweede via Guillotine Choke Submission verloren van Randy Brown. Alves zou vervolgens in 2020 niet in actie komen. Pas in Januari 2021 werd hij gematcht tegen Christian Aguilera. Echter raakte Aguilera geblesseerd en werd vervangen door Mounir Lazzez. Alves imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Hij pakte er eveneens de Performance of the Night bonus mee. Alves zou vervolgens in Juni 2021 terugkeren in de Octagon tegen Ramazan Emeev. Echter trok Emeev zich terug en werd vervangen door Jeremiah Wells. Alves verloor de partij via KO in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Jack Della Maddalena (MMA 10-2/UFC 0-0) is een Australisch voormalig Rugby speler die zijn MMA debuut maakte in 2016. Della Maddalena had een slechte start van zijn carrière en verloor zijn eerste twee partijen. Echter zou vanaf dat moment een stijgende lijn worden ingezet door Della Maddalena. Della Maddalena werd een van de bekende gezichten van het Australische Eternal MMA. In deze organisatie wist hij in 2018 de titel te winnen en deze ook maar liefst driemaal te verdedigen. Tussendoor wist Della Maddalena ook te winnen tegen James Duckett tijdens een eenmalig uitstapje bij de Cage Warriors organisatie. Met een winstreak van negen partijen kreeg Della Maddalena tijdens het vijfde seizoen van de Dana White’s Contender Series de kans om een UFC contract af te dwingen. Tegenstander was Ange Loosa. In een van de beste partijen uit de geschiedenis van de DWCS won Della Maddalena via Unanimous Decision. Beide vechters kregen van Dana White een staande ovatie. Het was dan ook niet verrassend dat Della Maddalena na afloop van het evenement zijn UFC contract kon ophalen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »