breaking news

Warlley Alves treft Kamaru Usman tijdens UFC São Paulo

October 5th, 2016 | by Marcel Dorff

Op 19 November 2016 zullen Welterweights Warlley Alves en Kamaru Usman het tegen elkaar opnemen in São Paulo, Brazilië tijdens UFC Fight Night 100. Het gevecht is vandaag officieel door de UFC bevestigd.

Warlley Alves (MMA 10-1/UFC 4-1) in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei van dit jaar. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Alves zal zijn ”foutje” moeten goedmaken tegen Kamaru Usman.

Maar als er nu iemand is in de Welterweight divisie buiten de Top 15 waar je niet graag tegen vecht nadat je al verloren hebt is het wel Kamaru Usman (MMA 8-1/UFC 3-0). De Nigeriaanse-Amerikaan kwam via TUF 21 als lid van de Blackzilians de UFC binnen. Usman liet zien over een zeer sterke groundgame te beschikken, en domineerde zowat iedereen tegen wie hij moest vechten. Usman werd door Blackzilians eigenaar Glenn Robinson uitgekozen om de finale te vechter tegen American Top Team’s Hayder Hassan. Usman domineerde en won vroeg in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Dit leverde Usman en de Blackzilians de TUF 21 titel op. Usman in December vorig jaar terug tegen Leon Edwards. Opnieuw was de groundgame van Usman doorslaggevend. Usman won via Unanimous Decision. In zijn meest recente gevecht in Juli vocht Usman tegen de Rus Alexander Yakovlev. Yakovlev die het vooral van zijn standup game moet hebben was kansloos tegen de sterk worstelende Usman. Dit bleek uit alle drie de scorecards van de judges die driemaal 30-25 aangaven.

14494794_1181164641926355_5357052421689502345_n

Leave a Reply

Translate »