breaking news

Warlley Alves out, Zak Ottow in tegen Kiichi Kunimoto tijdens UFC Auckland

May 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de UFC te melden dat Warlley Alves geblesseerd is geraakt en niet kan vechten tegen Kiichi Kunimoto tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw Zeeland. De UFC heeft Zak Ottow bereidt gevonden om op 11 Juni 2017 de degens te kruisen met Kunimoto. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden in de Spark Arena. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary of Main Card zal worden gevochten.

Kiichi Kunimoto (MMA 18-6-2-1/UFC 3-1-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen. De Japanner verwierf in Azië vooral faam in de Pancrase en HEAT organisaties. In die laatste organisatie won Kunimoto in 2012 de Welterweight titel. Deze zou de Japanner tweemaal met succes verdedigen alvorens hij overstapte naar de UFC. Kunimoto won zijn UFC debuut in de eerste ronde tegen Luiz Dutra Jr. Dutra Jr. werd gediskwalificeerd na illegale ellenbogen naar de achterkant van het hoofd van Kunimoto. Vijf maanden later nam Kunimoto het op tegen de Braziliaan Daniel Sarafian. Kunimoto verraste door de favoriete Sarafian via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Dit leverde Kunimoto de Performance of the Night bonus op. In September 2014 pakte Kunimoto zijn derde overwinning binnen de UFC door de Australiër Richard Walsh via Split Decision te verslaan. Tijdens zijn laatste partij in Februari 2015 verloor Kunimoto in zijn VS debuut voor de UFC tegen Neil Magny vroeg in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission. Dit was mede door blessures het laatste gevecht van Kunimoto in de UFC. De Japanner keert dus na ruim twee jaar terug in de Octagon in Juni 2017.

Zak Ottow (MMA 14-4/UFC 1-1) houdt wel van een short notice partijtje. Alle partijen voor de UFC vocht Ottow op short notice. Tijdens zijn debuut voor de organisatie in Oktober 2016 won Ottow een Split Decision tegen UFC veteraan Joshua Burkman. Ook zijn tweede partij een paar weken later tegen Sergio Moraes vocht Ottow op short notice. Dit gevecht ging uiteindelijk via een Split Decision verloren. Ottow komt uit voor Pura Vida BJJ. Ottow heeft van zijn 14 Pro-MMA overwinningen er 10 beslist via een Submission.

Comments are closed.

Translate »